rss

Renault F1 a fost acuzata pentru accident deliberat si risca excluderea din competitie

  1. 05/09/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: F1, Formula 1, Nelson piquet, Renault f1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa nici o saptamana de la inceperea anchetei, FIA a acuzat Renault F1 ca i-a cerut in mod deliberat pilotului sau de la acea vreme, Nelson Piquet Junior, sa intre cu monopostul de concurs intr-un zid de pe marginea pistei in Marele Premiu de la Singapore din 2008!

    Ca urmare a accidentului, pe ciruit si-a facut aparitia safety car-ul, manevra ce i-a permis celuilalt pilot al echipei, Fernando Alonso, sa termine pe primul loc.

    Primele indicii referitoare la controversata tactica folosita de francezi au iesit la lumina abia saptamana trecuta, la Marele Premiu al Belgiei. Federatia Internationala de Automobilism a pornit imediat o investigatie si a intervievat membri team-ului Renault F1, iar acum reprezentantii echipei au fost chemati la o intalnire extraordinara a FIA World Motor Sport Council in Paris, la 21 septembrie.

    Pe scurt, FIA ii acuza pe cei de la Renault ca au conspirat cu Nelson Piquet pentru "a cauza un accident deliberat, cu scopul de a aduce pe pista safety car-ul si creandu-i, astfel, un avantaj celuilalt pilot al echipei, Fernando Alonso", se arata intrun comunicat emis de Forul Mondial.

    Renault F1 risca acum de la o amenda usturatoare pana la excluderea totala din Formula 1.

    Vizualizari: 1035