rss

Frankfurt 2009: Renault Twizy Zero Emission Z.E. Concept (cu video)

  1. 15/09/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Concept, Renault, Twizy Zero Emission Z.E., Video
    Vezi toate fotografiile (7)

    Renault a adus capitala din aceste zile a automobilsimului mondial mai multe concept-car-uri tinute in mare secret pana acum, printre care si Twizy Z.E. (Zero Emission).

    Asemanator ca forma cu Smart ForTwo, Renault Twizy Z.E. Concept este vopsit in alb perlat, are rotile complet acoperite, si display-uri luminoase in loc de faruri.

    Daca vi se pare ca seamana mai mult cu o jucarie decat cu o masina adevarata, ei bine... ma vad nevoit sa va dau dreptate: ciudatele blocuri optice pot recrea cunoscutele "fete zambarete", iar exteriorul cu motive florale... demonstreaza ca Renault Twizy Z.E. se afla in deplina armonie cu natura.

    Proiectat special pentru viata la oras, conceptul francez masoara doar 2,30 metri lungime si 1,13 metri latime, iar habitaclul poate acomoda doua persoane: soferul si un pasager asezat in spatele sau, al carui scaun dispune de reglaj pe inaltime.

    Propulsia este asigurata de un motoras electric capabil de 20 CP si 75 km/h viteza de top, alimentat cu baterii liniu-ion care ii confera o autonomie de 100 kilometri.

    Vizualizari: 1332