rss

Fabrica de zvonuri: posibila alianta Renault-Mercedes

  1. 23/07/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Alianta, Mercedes, Renault, Smart forfour, Smart Fortwo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca este sa ne luam dupa o stire publicata de revista germana Manager Magazin, Mercedes-Benz si Renault vizeaza o colaborare de ordin tehnic care priveste modelele de clasa mica.

    Interesul companiei din Stuttgart este legat de revigorarea gamei Smart cu ajutorul tehnologiilor patentate de Renault. Producatorul german doreste sa asigure un succesor mult mai competitiv decat actualul ForFour, model realizat in colaborare cu japonezii de la Mitsubishi, care nu s-a ridicat la pretentiile sefilor din Stuttgart.

    Este vizat si modelul Smart ForTwo, pentru care Mercedes va imprumuta de la Renault platforma pe care a construit noul Clio. Astfel, se vor reduce costurile de productie si de design. In plus, nemtii sunt interesati sa-si imbogateasca gama de modele de baza eficiente in perspectiva noilor reglementari europene legate de emisiile de CO2 per grup auto.

    Deocamdata, nu se stie insa ce avantaje vor avea francezii de pe urma acestei colaborari, insa negocierile dintre cele doua parti continua. Mercedes-Benz a mai incercat o astfel de colaborare si cu FIAT, ramasa insa fara rezultat.

    Vizualizari: 1491
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »