rss

F1: iata noul monopost Renault R30! (cu video)

  1. 01/02/2010
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: F1, Formula 1, Monopost, Renault, Renault f1 team, renault r30, Robert kubica, vitali petrov

Renault F1 Team a dezvaluit, duminica, pe circuitul Ricardo Tormo de langa Valencia, noul monopost R30 cu care va ataca sezonul 2010 de Formula 1. Cu acelasi prilej, au fost prezentati si cei doi piloti ai echipei: polonezul Robert Kubica si Vitali Petrov, care devine astfel primul pilot rus din Marele Circ.

Dupa retragerea sponsorului principal ING, monopostul francezilor a revenit la culorile galben si negru cu care au debutat in Formula 1, in 1977, o combinatie care a reprezentat Renault in mai toate competitiile cu motor. Placutele exterioare ale aripilor au fost vopsite in rosu, culoarea oficiala a unua dintre parteneri, compania Total.

Din punct de vedere vizual, partea din fata nu este mult diferita comparativ cu monopostul de anul trecut, singura deosebire regasindu-se la nivelul "nasului", care este mai coborat decat in cazul vechiului R29. In schimb, in urma noilor reglementari impuse de FIA tuturor echipelor, partea posterioara a fost complet reproiectata, prezentand un difuzor de aer "double-decker". De altfel, zona dublului-deflector a fost ascunsa de Renault chiar si in fotografiile de studio, solutia francezilor urmand a fi dezvaluita inainte de debutul noului sezon.

Noul Renault R30 adopta aripa-rechin pe carcasa motorului la fel ca Ferrari sau McLaren-Mercedes, care este mai lunga decat cea utilizata in 2009, iar evacuarile au fost pozitionate mai aproape de centrul masinii ca urmare a maririi rezervorului de carburant (n.n. - in 2010 vor fi interzise realimentarile in timpul curselor).

Echipa Renault F1 are in palmares doua titluri mondiale, cate unul la piloti si la constructori, cucerite in 2005 si 2006 prin spaniolul Fernando Alonso, din acest an pilotul echipei Ferrari. Francezii au luat startul in 266 de Grand Prix-uri si au obtinut 35 victorii si 51 de pole-position-uri.

Vizualizari: 1626