rss

Briatore si Symonds au parasit Renault F1

  1. 16/09/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: F1, Flavio Briatore, Formula 1, Pat Symonds, Renault f1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Flavio Briatore, boss-ul Renault F1, si inginerul Pat Symonds nu mai fac parte din randul echipei, se arata intrun scurt comunicat de presa remis in aceasta dimineata de team-ul francez. Desi nu s-a spus nimic oficial, se pare ca cei doi au fost "capii" strategiei din Marele Premiu din Singapore de anul trecut, cand i-au cerut lui Nelson Piquet sa intre cu buna stiinta cu monopostul intrun zid de pe marginea pistei pentru a-i crea un avantaj lui Fernando Alonso.

    Flavio Briatore a negat pana in ultima clipa existenta unei astfel de intelegeri, in timp ce Pat Symonds le-a spus anchetatorilor FIA ca, intradevar, inaintea cursei au avut loc ceva discutii pe marginea spinosului subiect, insa pilotul brazilian a fost cel care a venit cu ideea accidentului, cerand in schimb prelungirea contractului cu Renault F1.

    Anuntul vine la numai cateva zile dupa ce Renault s-a oferit sa il demita din functie pe italianul in varsta de 59 de ani intrun gest disperat de a-i "indulci" pe oficialii FIA.

    Flavio Briatore este recunoscut ca unul dintre cei mai buni manageri din Formula 1, domeniu in care a debutat alaturi de Benetton Renault cu 20 de ani in urma. Pat Symonds, 56 de ani, a petrecut chiar mai mult timp in Marele Circ, el facandu-si aparitia in acest sport la inceputul anilor '80.

    Principalul vizat pentru a-i lua locul lui Briatore este Alain Prost, fost multiplu Campion Mondial in vremurile de mare glorie ale Formulei 1, si, mai tarziu, manager al defunctei Prost Grand Prix

    Vizualizari: 1128
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »