rss

Briatore a fost exclus pe viata din motorsport!

  1. 21/09/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: F1, Flavio Briatore, Formula 1, Renault f1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Flavio Briatore, fostul manager al Renault F1 si principalul acuzat in scandalul "crash-gate", a fost exclus pe o perioada nelimitata din motorsport , iar echipa franceza a primit o pedeapsa de excludere pe doi ani cu suspendare din F1.

    Sedinta in urma careia Consiliul Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism a luat aceasta decizie a avut loc astazi si a durat 90 de minute, timp in care s-au luat in discutie evenimentele petrecute anul trecut in Marele Premiu din Singapore, cand Flavio Briatore i-a cerut lui Nelson Piquet sa provoace deliberat un accident pentru a-i crea avantaje pe pista coechipierului sau Fernando Alonso.

    Pe langa Briatore si Renault F1, Pat Symonds a fost si el exclus din orice competitie pe o perioada de 5 ani.

    Practic, lui Flavio Briatore i s-a suspendat pe viata dreptul de a face parte intr-o forma sau alta dintr-o echipa implicata in sporturile cu motor, italianului interzicandu-i-se chiar si accesul in zonele aflate sub jurisdictia FIA la diverse evenimente. In plus, orice echipa care colaboreaza cu Briatore risca sa isi piarda licenta, in timp ce pilotilor aflati sub contract cu el, sau cu asociati ai lui, nu li se va reinnoi Superlicenta.

    Consiliul Mondial a declarat ca a luat aceasta decizie extrem de severa si fara precedent in Formula 1 pentru ca Flavio Briatore a fost "creierul" operatiunii si, mai mult, el neaga in continuare ca a avut vreun amestec, in ciuda dovezilor covarsitoare impotriva sa.

    Fernando Alonso, cel care a avut de castigat de pe urma aranjarii accidentului, nu a primit nicio sanctiune, oficialii FIA luand in considerare faptul ca spaniolul a cooperat in desfasurarea anchetei si nu a incalcat, personal, niciun regulament.

    De altfel, nimeni nu a mai fost gasit vinovat in afara de cele trei parti - Flavio Briatore, Pat Symonds si Renault F1 Team.

    Potrivit unui comunicat de presa remis de Forul Mondial, echipa Renault F1 se face vinovata de incalcarea regulamentului si punerea in pericol a integritatii sportului, a vietii spectatorilor, oficialilor cursei si a lui Nelsinho Piquet. Pentru toate acestea, se mai arata in comunicat, francezii meritau excluderea pe viata din Formula 1, insa membri Consiliului Mondial al FIA au fost ingaduitori datorita atitudinii cooperante pe care Renault a aratat-o pe toata durata anchetei.

    Vizualizari: 1125
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »