rss

AvtoVAZ se asteapta la o recuperare de 50% in 2010

 1. 14/01/2010
 2. Categoria: Renault
 3. Tags: AvtoVaz, Lada, Nissan, Renault
  Vezi toate fotografiile (1)

  Producatorul auto rus AvtoVAZ se asteapta la o recuperare de pana la 50% din piata rusa, de vreme ce sectorul auto local prezinta semne de recuperare.

  AvtoVAZ, companie in cadrul careia Renault detine o participatie de 25%, va beneficia, de asemenea, de un plan de restructurare stabilit de catre Rusia si producatorul francez. Potrivit  termenilor de de intelegere, Rusia va creste sprijinul financiar cu 1,67 miliarde de euro, in timp ce Renault va contribui cu tehnologie si echipament in valoare de 240 milioane de euro.

  "Toate aceste masuri vor ajuta Avtovaz sa-si restabileasca marja si cotele de crestere a vanzarilor marcii locale, Lada, Renault si Nissan pe piata rusa. Brandul Lada va constitui cel putin 70% din volumul de productie totala a AvtoVAZ din Togliatti," se specifica intr-un document al companiei.

  AvtoVAZ  a stabilit initial un plan de reducere a posturilor de munca , care ar include concedierea  a aproximativ 27,000 de muncitori. Cu toate acestea, dupa examinarea in continuare a situatiei, numarul a scazut la 21,000.

  "Uzina lucreaza cu un singur schimb si la 65% din capacitate. Scaderea numarului de personal este esentiala intr-o astfel de situatie," a declarat un oficial al companiei .

  Vizualizari: 1075