rss

4.800 de angajati Renault si-au parasit voluntar locurile de munca

  1. 05/05/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: angajati, Criza, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Programul Renault de plecare voluntara este primul care prezinta rezultate pozitive, de vreme ce 4.800 de angajati au fost de acord sa renunte la locurile de munca inca de la inceputul campaniei. Potrivit  producatorului francez, 65.5% din angajati au optat pentru  "ocuparea fortei de munca alternativa", 18,8% au beneficiat de "ajutor pentru pensionare voluntara", iar 15.2% au ales optiunea "planului profesional sau personal".

    "Din cauza crizei, a fost extrem de important sa adaptam  personalul nostru la perspectivele noastre de afaceri. Proiectul dezvoltat de noi ne-a permis sa realizam acest lucru intr-un mod responsabil din punct de vedere social " a declarat vicepresidentele Grupului de Resurse Umane, Gérard Leclercq.

    "Numarul de plecari voluntare confirma faptul ca am oferit optiuni care sa respecte dorintele numarului mare de angajati. Acum, noi trebuie sa ne concentram eforturile in implicarea tuturor in sprijinirea planurilor noastre de actiune, astfel incat sa putem trece de criza si sa ne putem pregati de perioada postcriza" a continuat oficialul.

    Programul Renault de plecare voluntara a fost special creat pentru a ajuta compania sa combata recesiunea economica fara a fi nevoie de reduceri de locuri de munca, care sa devina obligatorii in circumstantele date.

    Renault are mai multe planuri de taiere a costurilor sale de productie la uzinele din Europa si se asteapta ca aproximativ 6.400 de angajati sa paraseasca, in perioada urmatoare, uzinele de pe continent.

    Vizualizari: 1104
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »