rss

Frankfurt 2009: Megane Renaultsport 250

  1. 18/09/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Frankfurt 2009, Megane, Renault, renaultsport
    Vezi toate fotografiile (5)

    Megane Renaultsport 250 va iesi pe piata europeana in luna noiembrie a acestui an. Insa pana atunci, rivalul lui Ford Focus RS s-a prezentat la Frankfurt.

     

    Sportivul RS 250 este prevazut cu un monitor in mijlocul plansei de bord, menit sa indice performanta motorului in timp real. Acesta indica, de asemenea, acceleratia laterala, timpul necesar accelerarii de la 0 la 100km/h, precum si timpii pe tur. Conducatorului auto i se permite chiar sa “ciupeasca” pedala de acceleraţie. De asemenea, la interior, masina este prevazuta cu bec de avertizare in momentul in care este necesara schimbarea vitezei. Puterea vine de la un motor turbo pe benzina de 2.0 litri, care produce 250 CP si un cuplu de 340 Nm, iar cutia de viteze este manuala cu sase trepte.

     

    Chiar daca vanzarile ultimei generatii R26R au fost reduse, Renault nu exclude construirea unei versiuni hardcore a noului Megane Renaultsport 250 si da vina interesului scazut pe climatul economic actual.

     

    Compania spune ca RS 250 ar putea primi o parte din caracteristicile lui R26R si anume: ferestre din plastic si roll cage.

     

    Renaultsport Megane 250 are la baza versiunea in trei usi a hatchbackului Megane si a preluat de la acesta, printre altele, climatizarea dual-zone, acces in interior si pornire fara cheie, sistem audio 3D Sound by Arkmays si doua sisteme de navigatie la alegere: Carminat Bluetooth DVD si Carminat TomTom.

     

    Noul Megane RS 250 dispune si de “PerfoHub”, un sistem ce face independente directia fata de axa fata, separand astfel total suspensia si functiile de directie.

     

    Masina poate fi comandata in doua variante de sasiu: cel standard-Sport sau Cup, mai dur, ce poate fi combinat cu un diferential cu alunecare limitata, special pentru circuit.

     

    Vizualizari: 1474