rss

Renault a prezentat la Paris prototipul Kangoo Be Bop Z.E.

  1. 08/05/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Kangoo, Nissan, Renault
    Vezi toate fotografiile (4)

    Renault a profitat de adunarea generala anuala a actionarilor, in Paris, Franta, pentru a dezvalui versiunea sa Kangoo Be Bop Z.E. Concept, care a fost pentru prima oara dezvaluit la Paris Motor Show 2008. Ce e cu adevarat semnificativ in legatura cu acest nou prototip este ca tehnologia prezinta caracteristici foarte asemanatoare cu ceea ce va fi utilizat in primul vehicul electric de la Nissan, vehicul care urmeaza sa fie lansat in SUA si Japonia in 2010 si in apoi in lumea intreaga, din 2012.

    Kangoo Be Bop Z.E (prescurtarea de la Zero Emisii) este alimentat exclusiv de un motor electric de 44kW (60CP) si este cuplat la un reductor care inlocuieste cutia de viteze traditionala.

    Acumulatorii utilizati sunt bazati pe tehnologia litiu-ion si sunt produsi de AESC (Automotive Electric Supply Corporation), o companie creata in baza unui parteneriat de tip joint-venture intre Nissan si NEC. Renault sustine ca bateria AESC va livra intre 80 si 100 la suta din capacitatea sa initiala, pentru o durata de sase ani. Pentru prototipul Z.E., acumulatorul ofera o autonomie de 100 kilometri, care va urca la 160 de kilometri pentru versiunile de productie.
    Bateriile sunt incarcate prin priza pozitionata langa farul din dreapta, iar prototipul are si un sistem de recuperare a energiei pierdute la franare.

    Vizualizari: 1381