rss

Renault Clio, informatii despre viitoarea generatie

  1. 21/05/2012
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Clio, Renault, RS
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault va dezvalui in aceasta vara primele imagini noua generatie a best-sellerului Clio. Modelul de oras va fi oferit cu motorizari noi si un design mult mai atractiv.

    Desi nu au fost dezvaluite informatii si imagini oficiale, potrivit francezilor de la Le Figaro, noul Renault Clio va renunta a mai fi citadina confortabila de pana acum, in favoarea unui spirit mai dinamic, orientat catre placerea de a conduce.

    Caracterul sportiv se va reflecta si asupra exteriorului, rivalul lui Polo urmand a impresiona printr-o serie de forme musculoase. Modelul va creste in lungime cu 2 centimetri, dar va scadea in inaltime. Portbagajul va oferi un spatiu de depozitare generos pentru clasa sa, de 295 litri.

    Pentru a veni in intampinarea clientelei tinere, desigenrii Renault au creat gama diversificata de materiale si culori atat pentru caroserie, cat si pentru habitaclu. Instrumentele de bord vor fi redesenate, din lista urmand a face parte noul noul sistem multimedia R-Link, care include funcţiile CD-Player-ului şi iPod-ului, navigaţia şi conexiunea BLuetooth.

    In ceea ce priveste gama de motorizari, oferta entry-level va fi reprezentata de motorul TCe pe benzina de 0.9 litri, capabil sa dezvolte 90 de Cp şi 135 Nm. Francezii vor completa cu dieselul dCi de 1.5 litri şi 90 de cai putere. Va fi disponibila transmisia automata EDC.

    Noul Clio va fi oferit si in versiunea de inalta performanta RS, care va fi pusa in miscare de un motor turbo de 1,6 litri, preluat de pe Nissan Juke. Pentru acest model transmisia automata EDC va fi modificata special.

    Constructorul auto va publica primele imagini in luna iulie, iar debutul oficial va avea loc in luna septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

    Vizualizari: 1705