rss

Renault mareste productia lui Clio Campus

  1. 22/06/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Clio Campus, Paris, Renault, slovenia, Twingo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault a decis sa continuie productia modelului Clio Campus pana in decembrie anul curent, fapt care va atrage o crestere a volumului fabricat cu 4.000 de unitati.

    Initial, concernul francez luase decizia sa construiasca in jur de 8.000 de masini in perioada iunie-octombrie 2009, operatiune intrata in sarcina uzinei Flins, Paris.

    Mutarea procesului de fabricare al lui Campus pe teritoriu francez a avut loc in urma hotararii lui Renault de a suplimenta productia lui Twingo la uzina din Novo Mesto, Slovenia – o piata care absoarbe pe zi ce trece tot mai multe modele mici, eficiente si ieftine. Anul trecut, francezii au produs in Slovenia 65.427 de modele Clio si 132.416 de modele Twingo.

    Totusi, exista o umbra de indoiala privitor la faptul ca decizia lui Renault are conotatii strict economice, unii specialisti considerand ca ea s-a luat in baza unor criterii politice. Argumentul lor este imprumutul de trei miliarde de euro pe care guvernul din Hexagon i l-a acordat lui Renault, in schimbul caruia constructorul francez a promis ca va pastra productia si locurile de munca de “acasa” nealterate.

    Evident, sefii lui Renault neaga acest gen de implicatii...

    Vizualizari: 1386
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »