rss

Renault lanseaza editii speciale de Clio si Megane in Marea Britanie

  1. 30/06/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Clio, editie speciala, Megane, Renault, World Series by Renault
    Vezi toate fotografiile (4)

    Moda editiilor speciale nu e noua in industrie si nu e noua la Renault, asa ca trecem direct la subiect: constructorul francez va lansa versiunile World Series ale lui Clio, respectiv Megane, disponibile deocamdata doar in Marea Britanie.

    World Series by Renault (WSR) este o competitie ce poate fi considerata o anticamera a Formulei 1, desi e adevarat ca a pornit la drum drept Formula Nissan si abia in 2005 a fost integrata de Renault intr-o competitia proprie.
    Dar mai important e ca, bazandu-se pe imaginea competitiei, fabricantul din Hexagon poate “pipera” modelele de serie, facandu-le mai atractive pentru clienti, fara sa calce pe taramul RenaultSport.

    Clio World Series este bazat pe echiparea Dinamique, care a mai primit un kit optic generos, format din praguri si spoilere coborate, dar si din sigle WSR. Citadina fioroasa poate fi comandata cu trei propulsoare, care, din pacate, n-au primit un remake asemanator. Cel mai slab este motorul de 1,2 litri cu 75 CP, urmat de versiunea turbo cu 100, in timp ce frontul diesel e asigurat de agregatul dCi cu 86 cai-putere.

    Megane WSR a primit un kit de caroserie asemanator, dar este mai agresiv decat fratele mai mic, mai ales datorita jantelor de 17 toli. Motoarele, insa, sunt la fel de “civile”, fiind vorba de “benzina” de 1,6 litri (cu 110 CP), respectiv diesel-ul cu 100 cmc mai mic, de 105 CP.

    Prezentarea oficiala va avea loc la Silverstone, in primul weekend din iulie, moment in care speram ca Renault sa confirme si versiunile cu volan pe stanga.

    Vizualizari: 1272