rss

Noul Renault Clio RS: detalii si fotografii oficiale (plus video)

  1. 24/04/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Clio, clio rs, reanult, Renault sport

Constructorul francez a dat publicitatii astazi primele informatii si poze oficiale cu noul Renault Clio RS, un model superperformant care beneficiaza de o serie de detalii aerodinamice inspirate din Formula 1, cum ar fi un splitter inglobat in spoilerul frontal, prize de aer montate in spatele aripilor fata si un difuzor de aer posterior.

Sub capota acestui mic monstru se afla un motor aspirat cu 16 valve de 2,0 litri, care dezvolta o putere maxima de 203 CP la 7.100 rpm si 215 Nm de cuplu la 5.400 rpm, comparativ cu 5.500 rpm in cazul lui Clio III RS. Exprimat in cifre, noul Clio Renault Sport sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 6,9 secunde si atinge o viteza de varf de 225 km/h, cu 10 km/h mai mult decat predecesorul sau.

Nota sportiva a masinii continua si la interior, unde noul Clio RS a primit scaune sport Recaro ce inglobeaza airbag-uri laterale, dar si un cadran al turometrului vopsit in galben cu indicator acustic si vizibil care il anunta pe cel de la volan cand sa schimbe o treapta de viteza.

De asemenea, masina vine standard cu noul sistem de navigatie prin satelit "Carminat TomTom" complet integrat, card hands-free, sistem audio RadioSat Classic de 80W cu sase difuzoare, plafon panoramic din sticla, cruise-control cu limitator de viteza, instalatie de climatizare automata si senzori de lumina si de ploaie. La toate acestea se adauga o serie de elemente performante precum jante din aliaj de 17 inch cu pneuri de 215/45, frane Brembo si evacuare dubla.

Noul Renault Clio RS va fi disponibil in doua versiuni: Sport si Cup, aceasta din urma fiind una pur performanta, care cantareste cu 36 kg mai putin decat cealalta.

Vizualizari: 2974