rss

Porsche prezinta Boxster GTS si Cayman GTS

  1. 21/03/2014
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Boxster GTS, Cayman GTS
    Vezi toate fotografiile (10)

    Cele mai puternice si mai rapide modele sport cu motor central de la Porsche sunt pregatite si nerabdatoare sa porneasca: cu o motorizare imbunatatita si PASM excelent, Boxster GTS si Cayman GTS au stabilit noi standarde ale sportivitatii pentru segmentul lor. Partea din spate modificata, farurile bi-xenon intunecate - cu Sistemul Porsche Dynamic Light (PDLS) ca dotare standard - si literele pe exterior, in negru lucios si fin sunt cateva dintre trasaturile subtile, dar inconfundabile ale noilor modele de top. Numele spune totul: Porsche "GTS" vine de la Gran Turismo Sport si promite performante remarcabile specifice Porsche inca de la legendarul Carrera 904 GTS din 1963. Cu noile modele cu doua locuri, Porsche isi reinnoieste angajamentul fata de masinile sport autentice, atat pentru pista de curse, cat si pentru utilizarea de zi cu zi.

    Motoarele boxer cu sase cilindri montate in noile modele de top se bazeaza pe motoarele de 3,4 litri de la Boxster S si, respectiv, Cayman S. Datorita reglajului bine optimizat aceste modele pot sa livreze acum cu 15 CP (11 kW) mai mult. Acest lucru inseamna ca Boxster GTS are acum o putere de 330 CP (243 kW), in timp ce Cayman GTS dezvolta 340 CP (250 kW). Cuplul a crescut, de asemenea, cu zece Nm pe fiecare model. In plus, pachetul Sport Chrono este o caracteristica standard a ambelor masini sport cu motorul central. Astfel, impreuna cu sistemul PDK optional si cu butonul activ Sport Plus, Boxster GTS sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 4,7 secunde, in timp ce Cayman GTS este chiar cu o zecime de secunda mai rapid. Prin urmare, ambele vehicule
    stabilesc noi valori de referinta.


    In ceea ce priveste viteza maxima – pentru modelul cu cutie de viteze manuala in sase trepte standard - Boxster este primul dintre noile roadstere premium care depaseste limita de 280 km/h, atingand o viteza de 281 km/h. Cu o viteza maxima de 285 km/h, coupe-ul sport este chiar mai rapid. Noile modele de top sunt primele versiuni de doua locuri cu motorul central de la Porsche certificate in conformitate cu standardul Euro 6, obtinand cu aceasta metoda de masurare un consum global de combustibil cu PDK de 8,2 l/100 km (9,0 l/100 km cu cutia de viteze manuala).

    Modelele Boxster GTS si Cayman GTS imbina dinamica de top cu adaptivitatea tipica Porsche cu confort nelimitat la volan si caracteristici exclusiviste. De exemplu, sistemul PASM impreuna cu pachetul standard Sport Chrono permit soferului sa alterneze intre sportivitatea progresiva si confortul pe distante lungi, prin apasarea unui singur buton. Anvelopele de 235/35 pe fata si de 265/35 pe spate, de pe rotile de 20-inch ale modelului Carrera S, asigura configurarea perfecta pentru ambele modele. In dotarile standard ale celor doua modele sunt incluse doua scaune sport si interior din piele. Ca si celelalte modele GTS de la Porsche, cele doua versiuni sunt rafinate in interior cu elemente Alcantara.

    Cu noile modele, Porsche extinde acum principiul GTS la Boxster și Cayman. Asemeni modelelor Cayenne GTS și Panamera GTS, acestea sunt modele de top extrem de sportive, reprezentative pentru dinamica superioara pe segmentul lor. Combinatia de litere provine de la modelul Carrera 904 GTS, o masina de curse din anul 1963, care ar putea fi, de asemenea, inregistrata pentru a fi condusa pe drumurile publice. In anii 1980 și 1990, modelele 924 GTS și 928 GTS au cultivat acest principiu. Acesta a renascut in 2007, sub forma modelului Cayenne GTS si a fost, ulterior, pus de asemenea in aplicare pentru seria 911 și Panamera.

    Noile modele vor fi lansate incepand cu luna mai 2014. In Romania, Boxster GTS are pretul de pornire de 62.923 euro, fara TVA, si Cayman GTS va fi disponibil incepand de la pretul de 66.281 euro, fara TVA.

    Boxster: Consum in mediul urban: 12,7 – 11,4 l/100 km, consum in mediul extra-urban 7,1 – 6,3 l/100 km.

    Cayman GTS: Consum in mediul urban: 12,7 - 11,4 l/100 km, consum in mediul extra-urban: 7,1 –  6,3 l/100 km.

    Vizualizari: 3451