rss

Porsche pregateste trei noi modele

  1. 20/07/2012
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Boxster, Panamera, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)

    Porsche intentioneaza sa isi imbogateasca gama de modele cu trei noi propuneri. Printre acestea se numara o versiunea mai compacta a lui Panamera, dar si un rival pentru italienii de la Ferrari.

    Constructorul german de automobil sport ar putea lansa in viitorul apropiat o varianta mai compacta a modelului Panamera. Masina ar urma sa concureze cu berline precum Mercedes Clasa E si BMW Seria 5 si este cunoscuta pe plan intern cu nume de cod Panamera Junior sau Pajun.

    Autoturismul va avea un design alunecos, in stil coupe, oarecum similar cu Mercedes CLS sau Audi A7, si va debuta pe piata in segmentul sedanurilor de lux intre 2016 si 2017.

    Al doilea model, cunoscut sub titulaturile Project 960, Ferrari Fighter sau Fefi, ar trebui sa fie o sportiva cu doua locuri si motor amplasat central. Masina ar urma sa se pozitioneze ca varf de gama, alaturi de Porsche 918. Propulsorul ar putea fi un V8 Biturbo capabil sa livreze cel putin 600 Cai Putere. In ceea ceea ce priveste tractiunea, inca nu este clar daca se va opta pentru tractiune spate sau integrala.

    Noutatile vor continua cu un model entry-level, pozitionat in gama sub Boxster, anunta Autonews. Asadar, se pare ca Porsche nu a renuntat la  Proiectul 551, roadsterul de mici dimensiuni putand ajunge pe piata dupa anul 2020.

    Vizualizari: 1558