rss

Porsche majoreaza cifra de productie a viitorului Macan

  1. 11/09/2012
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Cayenne, macan, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)

    Incurajati de un potential succes al crossoverului Macan, Porsche s-a decis sa mareasca cifra de productie. Astfel, dupa ce initial anuntasera ca vor produce 45.000 de unitati in 2013, germanii au revenit asupra estimarilor cu un plus de 30.000 de exemplare.

    Macan, propunerea Porsche pentru segmentul crossoverelor compacte, ce va ajunge pe piata anul viitor, pare sa aiba un viitor stralucit, judecand dupa hotararea casei auto de a majora cifra de productie anuntata initial. Informatiile vin direct de la sursa, publicatia germana WirtschaftsWoche citand surse din interiorul companiei.

    Asadar, constructorul auto a marit numarul de unitati programate spre productie pentru anul 2013 de la 45.000 de exemplare la 75.000 de unitati. In acest sens, furnizorii Porsche au fost anuntati, pentru a le acorda timp sa se pregateasca.

    Noul Porsche Macan, cunoscut sub numele de cod Cajun, este construit pe platforma lui Audi Q5, binecunoscuta arhitectura modulara MLB.

    La capitolul motorizari, ar putea fi propuse unitatile de 2,0 litri,in patru cilindri, turbobenzina si turbodiesel, cu puteri de 190 si 220 CP. In oferta casei auto ar putea fi inclusa si o versiune turbo, pusa in miscare de noul propulsor V6 de 3.0 litri, capabil sa dezvolte 370 Cai Putere si un cuplu maxim de 540 Nm.

    Totodata, Porsche ar putea lansa si Macan S, ce ar putea fi pus in miscare de un V6 TDI de 3,6 litri aspirat natural si o versiune diesel, echipata cu un V6 3.0 TDI de 250 Cai Putere. Nici o versiune hibrida, care sa utilizeze sistemul de propulsie regasit pe Audi Q5 Hybrid, nu este exclusa.

    Modelul va fi produs la fabrica constructorului auto din Leibzig, unde sunt construite si Panamera si Cayenne. Crossoverul va intra in competitie cu Range Rover Evoque.

    Sursa foto: Autoblog.it

    Vizualizari: 2339