rss

Porsche a dezvaluit noul Boxster

  1. 12/01/2012
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Boxster, Porsche
    Vezi toate fotografiile (12)

    Nici nu s-a asezat bine praful peste stirile care anuntau debutului noilor 911 Coupe si Convertible, ca Porsche a mai scos la suprafata o noua surpriza. Este vorba de noua generatie Boxster.

    Noul model decapotabil vine cu o structura noua, greutate redusa si un sasiu nou. Greutatea a fost scazuta, ampatamentul marit, noul Boxster 981 beneficiind de o caroserie mai lata, roti mai mari precum si servodirectie electro-mecanica. Autoturismul este acum cu 15% mai economic fata de modelului precedent, cu un consum mediu de 8 litri/100 km.

    Noile Porsche Boxster si Boxster S sunt echipate cu motoare amplasate central cu 6 cilindrii si injectie directa pe benzina, dotate cu sisteme de recuperare a energiei si de management termic, precum si sistemul start/stop.

    Modelul de baza este pus in miscare de un motor de 2,7 litri, ce dezvolta 265 CP, cu 10 CP mai mult decat predecesorul sau. Modelul Boxster S este dotat cu un motor de 3,4 litri, care produce 315 CP, cu 5 CP mai mult decat modelul pe care il inlocuieste.

    Ambele modele pot fi dotate cu o cutie de viteze manuala cu sase trepte sau, optional, cu una automata PDK cu sapte rapoarte. Consumul pentru modelul Boxster, in combinatie cu PDK este de 7,7, respectiv 8,0 l/100 km pentru Boxster S. Boxster atinge 100 Km/h in 5,7 secunde, iar Boxster S in numai 5 secunde.

    Sportiva va fi lansata in Romania in luna aprilie, la un pret de baza de 44.149 Euro pentru Boxster si 53.538 Euro pentru Boxster S (tarifele nu includ TVA).

    Vizualizari: 2355