rss

Noul Porsche Cajun va fi lansat in 2013

  1. 19/10/2011
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: cajun, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul Porsche Cajun va debuta pe piata la finele anului 2013. Crossoverul va fi produs la fabrica din Leipzig, unde va fi realizata o investitie de 500 de milioane de euro.

    Constructorul auto pregateste terenul pentru lansarea viitorului membru al gamei Porsche. In acest sens, Wolfgang Porsche si Matthias Muller au pus deja piatra de temelie a noii zone industriale, subliniind totodata importanta strategica pe care o va avea noul crossover compact, in special in randul clientilor tineri.

    Potrivit unor speculatii vehiculate anterior, noul Cajun va folosi o platforma derivata din cea regasita pe varul de grup Audi Q5, motorizari imbunatatite, printre care se vor numara si unitatile TFSI 2.0 litri si TDI-ul Biturbo de 313 Cai Putere. Gama de propulsoare ar putea sa includa si un entry-level TDI de 2,0 litri si aproximativ 200 CP.

    Din oferta producatorului auto ar putea face parte si o versiune hibrida, pusa in miscare de acelasi sistem ce echipeaza Audi Q5 Hybrid, precum si o varianta cu trei usi, amintind astfel de recentul Range Rover Evoque.

    Puterea va fi livrata prin intermediul acelorasi transmisii oferite si de Audi: una cu dublu ambreiaj si un Tiptronic S cu opt trepte pentru versiunea hibrida. SUV-ul de mici dimensiuni va fi echipat cu tractiune integrala.

    Noua zona de productie va fi construita pe 17 hectare si va oferi 1.000 de locuri de munca. Pana in prezent, la uzina de la Leipzig au fost produse 420.000 de masini (Cayenne, Panamera si Carrera GT).

    Vizualizari: 2312