rss

Noile versiuni Porsche - Cayenne si Macan

  1. 09/03/2016
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Porsche
    Vezi toate fotografiile (4)

    Porsche isi extinde linia de SUV-uri compacte prin lansarea unei noi versiuni, entry-level, pentru modelul Macan. Motorul turbo cu patru cilindri a fost adaptat special pentru Macan, care se incadreaza in categoria masinilor sport din segmentul SUV-urilor compacte.

    In ceea ce priveste celalalt SUV de la Porsche, modelul Cayenne va fi echipat de acum inainte cu un sistem de infotainment de ultima generatie Porsche Communication Management (PCM).
    Motorul turbo, de doi litri, de pe noul Macan, dezvolta o putere de 185 kW (252 CP) la o turatie cuprinsa intre 5,000-6,800 rpm si vine in dotarea standard cu o transmisie automata PDK, cu sapte trepte si ambreiaj dublu. Astfel, Macan este capabil de performante impresionante in materie de acceleratie: atinge 100 km/h in 6,7 secunde, iar cu pachetul optional Sport Chrono, poate cobori pana la 6,5 secunde. Viteza maxima pe care o poate atinge noua versiune este de 229 km/h. In ceea ce priveste consumul de combustibil, Macan se dovedeste a fi foarte eficient: in functie de diametrul rotilor si combinatia de pneuri, Macan consuma, potrivit NEDC, de la 7,4 l/100 km la 7,2 l/100 km.

    Un propulsor sportiv cu patru cilindri


    Motorul cu patru cilindri in linie este proiectat pentru a fi deosebit de sportiv si eficient: functioneaza cu pana la doi bari de presiune, cu racire cu aer, cu injectie directa de carburant si sincronizare variabila a supapelor. VarioCam Plus adapteaza continuu arborele cu came pentru admisie si evacuare si controleaza deschiderea supapelor de evacuare. Cuplul de 370 Nm, disponibil in plaja turatii cuprinsa intre 1,600 rpm si 4,500 rpm, permite realizarea unor manevre dinamice sprintene.
    Asemenea tuturor modelelor Porsche, Macan este capabil sa transforme puterea motorului intr-o dinamica de condus sportiv exceptionala. Acest lucru este asigurat de sistemul standard, Porsche Traction Management PTM, cu distributia variabila a puterii catre toate cele patru roti, in combinatie cu un sistem de suspensie agil si o directie precisa. Optional, este disponibil un sistem de suspensie pneumatica cu functie de auto-nivelare, inclusiv sistemul PASM cu amortizoare adaptive. Cu o greutate neta de 1,770 kilograme, Macan este cel mai usor SUV realizat de Porsche, de o agilitate ridicata.

    Nivel extins de echipare standard


    Vizual, dar si prin caracteristicile sale, detaliile noii versiuni entry-level difera fata de celelalte modele, mai puternice, ale constructorului german. Caracteristicile distinctive exterioare sunt benzile negre de pe ferestrele laterale, etrierele negre din spatele rotilor de 18 inci si un sistem de evacuare cu doua tevi de esapament simple, din otel inoxidabil. Multe dintre caracteristicile standard ale vehiculului sunt aceleasi cu cele de la modelele S. De exemplu, Macan este echipat cu scaune confortabile, sectiunea centrala fiind realizata din tapiterie Alcantara. In plus, scaunul soferului are o functie electrica de reglare in opt pozitii. Sistemul de infotainment este de ultima generatie, Porsche Communication Management (PCM) iar noul Macan este prevazut cu un sistem de avertizare pentru banda de plecare si un hayon electric.

    Lansarea pe piata


    Macan poate fi comandat incepand de astazi, putand fi livrat din luna iunie. Pretul de pornire, fara TVA, este de 50.100 EUR.
    Porsche Cayenne este de acum echipat cu un sistem de infotainment de ultima generatie si are un nivel ridicat de conectivitate

    Piesa de rezistenta a viitorului sistem Porsche Communication Management (PCM), care se va regasi in versiunea standard a tuturor modelelor Cayenne este ecranul tactil high-resolution, cu o diagonala de 17,7 cm. Interfata pentru utilizator cu design nou permite comenzi intuitive, similare celor de pe smartphone. Atunci cand senzorul de proximitate detecteaza o actiune din partea utilizatorului, ecranul afiseaza functiile relevante din meniu, pe care soferul le poate controla prin gesturi multi-touch. Conectivitatea extinsa, prin Bluetooth, USB si micro SD, permite o integrare mai buna cu smartphone-urile si cu diversele unitati de memorie. O alta optiune utila este cea care permite conectarea iPhone-ului la sistemul PCM al automobilului, facand posibila utilizarea aplicatiei Apple CarPlay®.

    Noul modul de navigatie este inclus in versiunea standard a noului Cayenne. Acesta impresioneaza prin afisarea hartilor la calitate HD si, in unele regiuni, si in 3D. Functia de navigare poate fi activata, la fel de usor, si prin comanda vocala. Modulul optional Connect Plus ofera o navigare mai dinamica, prin furnizarea informatiilor din trafic in timp real. In plus, serviciile online de orientare Google Street View® si Google Earth® pot fi utilizate pentru vizualizarea detaliilor pe marginea soselelor si in zonele urbane. Utilizarea sistemului PCM ca Wi-Fi hotspot si integrarea mai extinsa a smartphone-urilor in sistemul SUV-ului Porsche pot satisface toate nevoile soferilor in ceea ce priveste conectivitatea. O alta noutate este aplicatia Porsche Connect, ce permite soferilor transferul de destinatii de pe smartphone direct in sistemul PCM, pentru o navigare mai facila. Porsche Car Connect, o aplicatia familiara posesorilor marcii, este, de asemenea, inclusa in modulul Connect Plus. Aceasta ii permite soferului sa controleze anumite functii ale automobilului de la distanta, dar si sa acceseze informatii precum nivelul combustibilului, de pe smartphone.

    Toate modelele Porsche sunt acum complet conectate


    Noua generatie a sistemului PCM a fost inclusa, pentru prima data, in noul 911 (991 II) si se numara printre dotarile standard ale tuturor modelelor 911. Pe langa modelele Carrera, modelele Targa si versiunile de top din familia 911 Turbo sunt, de asemenea, echipate cu noul sistem de infotainment. Acest modul este inclus si in varianta standard a noului model Macan, dar se va regasi si in noua serie de modele 718. In functie de modelul autovehiculului, noul sistem PCM poate oferi o gama variata de optiuni standard si pachete optionale.

    Porsche Macan: consum de carburant in l/100km: mixt 7,4-7,2 l;
    Emisii CO2 in g/km: 172-167 g/km; Clasa eficienta: C.

    Macan model de serie (MY 2017): consum de carburant in l/100km: mixt 9,2-6,1l;
    Emisii CO2 in g/km: 216-159 g/km; Clasa eficienta: E-B.

    Porsche Cayenne S E-Hybrid (MY 2017): consum de carburant in l/100km: mixt 3,4-3,3l; consum de energie in kWh/100km: mixt 20,8-18,6.
    Emisii CO2 in g/km: 79-75 g/km; Clasa eficienta: A+.

    Cayenne model de serie (MY 2017): consum de carburant in l/100km: mixt 11,5-6,6l;
    Emisii CO2 in g/km: 267-173 g/km; Clasa eficienta: F-B.



     

    Vizualizari: 1834
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »