rss

Visul american s-a spulberat! Pontiac iese din scena

  1. 02/11/2010
  2. Categoria: Pontiac
  3. Tags: Firebird, General Motors, Pontiac
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa nenumarate recorduri inregistrate in anii '70, cand vanzarile anuale atingeau un milion de unitati, Pontiac si-a inchis oficial portile, la 1 noiembrie, dupa 84 de ani de istorie.

    Aceasta masura este una justa intrucat brandul american nu a reusit sa tina pasul cu timpurile: daca odata Pontiac era simbolul masinii americane prin dimensiuni, forta, dar si consum mare si un nivel al emisiilor de noxe pe masura, acum, cand industria auto se aliniaza la unison trendului ecologic, brandul american este depasit.

    Printre modelele devenite adevarate legende enumeram Firebird, Grand Prix, GTO, Fiero. Poate ca noi, europenii nu o sa le ducem prea mult dorul, insa americanii vor resimti "moartea" Pontiac ca spulberarea visului american de altadat': Acum, tinerii nu mai sunt atat de sportivi, nu mai sunt imbracati in jacheta de piele si nici nu mai apasa pedala de acceleratie pana la podea, in incercarea de a-si impresiona pasagerul de sex feminin.

    Raman doar filmele, marturii clare ale unei generatii retro-cool si a unor muscle-car-uri ce au devenit istorie.

    O alta marca General Motors lichidata in urma recesiunii economice a fost Saturn. Impunatoarele Hummer au avut aceeasi soarta, dupa negocieri esuate cu un cumparator din China.

    Nici marca suedeza Saab nu a fost prea departe de lichidare, fiind insa cumparata si salvata de olandezii de la Spyker pe ultima suta de metri, in februarie 2009.

    Vizualizari: 2183