rss

Oficial: Pana in 2010 Pontiac va disparea!

  1. 27/04/2009
  2. Categoria: Pontiac
  3. Tags: Autoeconomie, GM, Pontiac
    Vezi toate fotografiile (1)

    Din pacate, iata ca zvonurile din ultima saptamana s-au adeverit: General Motors a anuntat oficial astazi, in urma unei conferinte de presa, ca Pontiac va disparea pana la finele lui 2010, concernul american urmand sa-si dezvolte strategiile de salvare de la faliment in jurul a patru marci: Chevrolet, Cadillac, Buick si GMC.

    Totodata, reprezentantii GM au declarat ca o decizie referitoare la Saab, Saturn si Hummer va fi luata pana cel tarziu la finele acestui an. P

    e de alta parte, concernul va renunta pana la finalul lui 2010 la aproape jumatate dintre dealerii de pe teritoriul american, cu patru ani mai devreme decat termenul fixat initial. Chiar si asa, viitorul lui GM depinde de rezultatul intalnirii de azi dintre reprezentantii companiei si cei ai guvernului Satelor Unite. GM va expune un nou plan, din care fac parte si masurile prezentate mai sus, sperand astfel sa obtina un nou imprumut din partea Statului.

    In planul respectiv se mai arata ca GM va oferi diversilor creditori pachete de actiuni in schimbul "stergerii" datoriilor pe care le are catre acestia, iar principalele masuri de reducere a costurilor de productie si salariale vor fi accelerate. In cazul in care masurile nu vor avea efectul scontat, iar imprumutul este ratat, General Motors ar putea intra sub protectia Legii Falimentului in aceasta vara.

    Vizualizari: 801