rss

Video: Noul Peugeot 208 se prezinta

  1. 02/11/2011
  2. Categoria: Peugeot
  3. Tags: 208, Peugeot
    Vezi toate fotografiile (9)

    La numai o zi de la aparitia primelor imagini si informatii cu noul Peugeot 208, francezii au publicat o serie de trei filmulete pentru a prezenta inlocuitorul lui 207. Modelul s-a aliniat la noua filosofie de design a brandului si va ajunge pe piata anul viitor.

    Comparativ cu predecesorul sau, noul Peugeot 208 este mai scurt cu 7 cm si mai scund cu 1 cm. Mai mult decat atat, modelul este mai usor in medie cu 110 kg, iar pentru unele versiuni reducerea masei a fost de chiar 173 kg. Greutatea de la care porneste masina este de 975 kg, in timp ce oeficientul aerodinamic este 0,29.

    In ciuda curei de slabire la care a fost supus, Peugeot 208 ofera 5 centimetri in plus in zona genunchilor si 15 litri pentru bagaje (in total 285 litri).

    Din punct de vedere stilistic, citadina francezilor a avut ca sursa de inspiratie conceptele SR1 si  HX1, precum si noul Peugeot 508. Si la interior au avut loc schimbari, acesta fiind mai orientat catre sofer. Consola centrala a fost redesenata, materialele folosite sunt de o calitate superioara, iar instrumentele infotainment nu lipsesc.

    Oferta de motorizari este formata din cinci unitati diesel si doua propulsoare pe benzina. Patru din cele cinci versiuni diesel sunt echipate cu noua generatie a sistemului Start & Stop (e-HDi).

    Motorul cel mai eficient se lauda cu un consum mixt de numai 3,4 litri la suta de kilometri, iar emisiile de noxe nu depasesc nivelul de 99 grame CO2/km.

    Unitatile pe benzina vor fi in trei cilindri si vor fi disponibile in doua versiuni de cilindree, de 1,0 si de 1,2 litri. Cel mai mic motor afiseaza un nivel al emisiilor de noxe de 99 grame pe kilometru si are un consum de 4,3 litri la suta de kilometri.

    Vizualizari: 2982