rss

PSA Peugeot Citroen renunta la inca 1.500 de angajati

 1. 14/12/2012
 2. Categoria: Peugeot
 3. Tags: Citroen, Peugeot
  Vezi toate fotografiile (1)

  PSA Peugeot Citroen intentioneaza sa elimine inca 1.500 de locuri de munca pana in anul 2014, in urma reducerii cererii de masini noi pe pietele europene. Aceasta masura completeaza cele 8.000 de concedieri anuntat in vara.

  Francezii de la PSA Peugeot Citroen planuiesc sa renunte la inca 1.500 de angajati in urmatorul an, din cauza cererii din ce in ce mai scazute pe piata auto de masini noi. Taierile vin peste cele 8.000 de job-uri anuntate in iulie.

  In acelasi scop de reducere a costurilor, PSA va renunta la fabrica din Aulnay si la cei 3000 de muncitori care asambleaza in prezent C3. In plus, francezii vor sa renunte la o alianta strategica cu General Motors.

  PSA Peugeot Citroen si-a cheltuit toate rezervele de bani lichizi de anul trecut, la o rata de 200 milioane de euro pe luna. Producatorul francez a declarat in octombrie ca datoriile nete la finalul lui 2012 vor totaliza circa 3 miliarde de euro, comparativ cu estimarile initiale din iulie, cand se anticipau 2,5 miliarde de euro.

  Guvernul francez a intervenit pe 24 octombrie pentru a salva PSA, garantand cu pana la 7 miliarde de euro in obligatiuni in schimbul unei mai mari influente asupra strategiei companiei. Producatorul avea nevoie de ajutorul statului pentru ca divizia sa de finantare sa-si mentina scada costurile la imprumuturi si sa ofere clientilor rate competitive la achizitiile in rate sau leasing.

  Vizualizari: 1654