rss

PSA Peugeot Citroen prezinta conceptul electric VELV

  1. 27/09/2011
  2. Categoria: Peugeot, Citroën
  3. Tags: Citroen, Peugeot, PSA, velv
    Vezi toate fotografiile (4)

    Grupul PSA Peugeot-Citroen a dezvaluit primele imagini si informatii oficiale cu noul VELV, un vehicul experimental proiectat pentru deplasarea in zonele urbane aglomerate. Conceptul a fost prezentat la un forum organizat de Agentia de Management al Mediului si Energiei, in Franta.

    Masina nu poarta nici unul dintre cele doua logo-uri (Peugeot sau Citroen) si aminteste de cele mai recente experiemente lansate Peugeot, cum ar fi BB1 sau EX1. Denumirea este un acronim pentru V"ehicule electrique Leger de Ville".

    Realizat in colaborare cu Valeo si Michelin, VELV are ca puncte forte greutatea de numai 650 kilograme si dimensiunile compacte. Habitaclul ofera trei locuri, iar la exterior se remarca portiere cu un sistem de deschidere de tip Gullwing.

    Autovehiculul este pus in miscare de un motor electric, care dezvolta 27 CP. Acesta este alimentat de un pachet de baterii litiu-ion, care asigura o autonomie de 100 de kilometri. VELV atinge o viteza maxima de 110 km/. Desi este o simplu proiect, acesta se adreseaza in special institurtilor publice si marilor companii.

    Conceptul se aliniaza la noul trend al vehiculelor cu zero emisii, design futurist si dimensiuni reduse, gandite pentru zonele de oras, directie anuntata de conceptele Audi Urban Concept, Opel RAKe, Volkswagen NILS si Nissan Land Glider.

    Vizualizari: 2650
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »