rss

Peugeot prezinta HX1 Metamorphosis

  1. 29/08/2011
  2. Categoria: Peugeot
  3. Tags: Concept, hx1, Peugeot
    Vezi toate fotografiile (11)

    Peugeot a dezvaluit primele imagini cu prototipul HX1 Metamorphosis, un monovolum hibrid plug-in, care poate gazdui sase persoane. Designul reprezinta un amestec stiluri, fiind imbinate elemente specifice unui MPV, unui coupe, dar si unui break.

    Desi este un MPV, inaltimea este destul de mica, de numai 1,37 metri, in timp ce latimea este de 1,99 metri, iar lungimea de 4,95 metri. Interesant este accesul in masina, adica cele patru usi cu deschidere semi-verticala si un montant central lipsa. HX1 Metamorphosis are un coeficient dinamic Cx de 0,28, un rol important jucand spoilerul activ pozitionat la baza lunetei.

    Prototipul diesel-electric are scaunele dispuse pe trei randuri, organizarea acestora fiind deosebit de fexibila. Habitaclul este rasfatat cu o serie de elemente nobile precum lemnul de stejar incrustat cu fibre optice, metal forjat sau piele. Imaginea este completata de ecrane tactile si o consola centrala, cu un minibar si un aparat de cafea incorporate.

    Sistemul de propulsie HYbrid4, deja disponibil pe noile 3008 si 508 RXH, este de aceasta data prezentat intr-o formula mai puternica: 299 CP furnizati de motorul diesel in patru cilindri 2,2 litri si 204 CP si de unitatea electrica de 95 CP.

    Puterea este transmisa prin intermediul unei cutii automate cu sase trepte. Motorul eletric este alimentat de baterii litiu-ion, care permit o autonomie de 30 km in full electric. Monovolumul inregistreaza un consum mediu de 3,2 litri/100 km si emisii CO2 de 83 grame per kilometru.

    Peugeot va lansa oficial noul concept la Salonul Auto de la Frankfurt.

    Vizualizari: 3223