rss

Peugeot HX1 Metamorphosis, primele video-uri oficiale

  1. 06/09/2011
  2. Categoria: Peugeot
  3. Tags: Concept, hx1, Peugeot
    Vezi toate fotografiile (8)

    Peugeot a publicat astazi primele filmulete oficiale cu noul HX1 Metamorphosis, un monovolum hibrid plug-in, care impresioneaza prin mixul de stiluri. Conceptul imbina elemente specifice unui MPV, unui coupe, dar si unui break.

    In ciuda faptului ca este un MPV, inaltimea este de numai 1,37 metri, iar accesul in cabina are loc intr-un mod inedit: cele patru portiere au o deschidere semiverticala, in timp ce montantul central lipseste. Interiorul poate gazdui sase pasageri, scaunele fiind dispuse pe trei randuri.

    Detalii precum lemnul de stejar incrustat cu fibre optice, metal forjat sau piele, precum si aparatura high-tech, innobileaza habitaclul.

    Prototipul este un diesel-electric ce beneficiaza de sistemul HYbrid4, deja disponibil pe noile 3008 si 508 RXH, caruia i-a fost adus un plus de putere: un total de 299 CP furnizati de motorul diesel in patru cilindri 2,2 litri (204 CP) si de o unitate electrica (95 CP).

    Puterea este transmisa cu ajutorul unei cutii automate cu sase trepte. Motorul eletric este alimentat de baterii litiu-ion, care asigura o autonomie de 30 km in full electric. Monovolumul are un consum mediu de 3,2 litri/100 km si emisii CO2 de 83 grame per kilometru.

    Vizualizari: 1780