rss

Peugeot dezvaluie noul sedan low-cost 301

  1. 25/05/2012
  2. Categoria: Peugeot
  3. Tags: 301, Peugeot
    Vezi toate fotografiile (6)

    Pentru a nu lasa niciun segment de piata neexplorat, Peugeot lanseaza noul 301, un sedan accesibil gandit in primul rand pentru pietele emergente, dar vandut la nivel mondial. Debutul oficial va avea loc in luna septembrie, in cadrul Salonului Auto  de la Paris.

    Constructorul francez a pregatit prima sa berlina accesibila, care va putea gazdui cinci pasageri si va avea un portbagaj cu o capacitate de 506 litri. Noul Peugeot 301 masoara 4,44 metri in lungime, in timp ce ampatamentul este de 2,65 metri.

    Noua propunere a francezilor este conceputa ca un model global, care va fi nevoit sa convinga clientela din Europa Centrala si Orientala, Rusia, Ucraina, Grecia, nordul Africii, Orientul Mijlociu si America Latina.

    Desi francezii sustin ca nu este vorba de un rival direct al modelelor low-cost, nivelul de echipare al masinii nu va fi unul foarte generos, iar pretul va fi pe masura. Fara a mentiona cu lux de detalii dotarile, Peugeot a anuntat ca noua masina va avea in lista de optiuni precum ABS, ESP, asistenta la franarea de urgenta, patru airbaguri, sistem audio cu MP3, Bluetooth, USB, climatizare automata, senzori de parcare posteriori si sistem de deschidere portbagajului cu telecomanda.

    Gama de propulsoare va fi reprezentata de unitati "modeste", specifice masinilor accesibile. Printre acestea se vor regasi motoarele pe benzina VTi de 1.2 si 1.6 litri, cu 71, respectiv 115 CP, si dieselul e-HDi de 1.6 litri si 92 CP.

    Vizualizari: 2493