rss

Oficial: General Motors si PSA Peugeot Citroen s-au aliat

  1. 01/03/2012
  2. Categoria: Peugeot
  3. Tags: Citroen, General Motors, Peugeot
    Vezi toate fotografiile (1)

    Americanii de la General Motors si francezii de la PSA Peugeot Citroen au anuntat formarea unei noi aliante auto, pentru a imparti o serie de componente si platforme. Primul fruct al colaborarii va fi un automobil planificat pentru lansare in anul 2016.

    GM si PSA au incheiat un acord prin intermediul caruia conglomeratul pe peste Ocean va cumpara 7% din actiunile PSA. Cele doua entitati vor imparti tehnologii, componente si platforme, in acest sens urmand a fi creat un joint-venture.

    In urma aliantei vor fi realizate economii anuale de aproximativ doua miliarde de dolari, pe termen de cinci ani, estimeaza cele doua grupuri auto.

    Intr-o prima etapa,  GM si PSA Peugeot Citroen vor dezvolta modele mici si medii, monovolume si crossovere. Ulterior va fi dezvoltata o platforma pentru emisii de noxe reduse, primul autovehicul pe aceasta baza mecanica urmand a fi lansat in anul 2016.

    Pe langa impartirea si dezvoltarea de tehnologii, GM si PSA vor colabora si in plan logistic. Concret, americanii vor semna un contract cu Gefco, subsidiara a PSA, pentru pietele din Europa si Rusia.

    Vizualizari: 2050