rss

Viitorul Opel Ampera va fi mai ieftin

  1. 05/08/2011
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Ampera, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cea de-a doua generatie Opel Ampera va avea un pret mai accesibil. In plus, modelul va fi mai avansat din punct de vedere al  tehnologiei, dar si mai atragator. Debutul pe piata va avea loc in cursul anului 2015.

    Un aport important la tariful ridicat cu care se vinde in prezent autoturismul il au bateriile litiu-ion. Pentru a deveni mai accesibil, Opel planuieste sa reduca pretul bateriilor de la 8.000 de euro, cat costa in prezent, la aproximativ 4.000 de euro.

    Printre masurile de economisire se numara si relocarea productiei catre mai multe fabrici General Motors din intreaga lume, inclusiv una in Europa. „Vom profita de experienta acumulata cu modelul actual pentru a dezvolta un Ampera mai putin costisitor si mult mai expresiv din punct de vedere al designului.” , a declarat Nick Reilly, CEO Opel.

    Potrivit unor declaratii ulterior, urmatoarea generatie se va diferentia mai mult de sora geamana Chevrolet Volt. Oficialul Opel a declarat ca trenul de rulare Ampera va fi in viitor utilizat si pe alte modele, lasand astfel sa se inteleaga ca va fi lansata o intreaga familie de modele derivate de la primul EREV din istoria constructorului auto.

    Ampera este un caz particular, autoturismul purtand logo-ul unui brand german, desi este produs exclusiv in Statele Unite. In plus, modelul nu genereaza momentan profit.

    Vizualizari: 3941