rss

Viitorul model de oras Opel se va numi Adam

  1. 08/05/2012
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: adam, Junior, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cunoscuta pana in prezent sub numele de cod Junior, viitoarea citadina Opel va fi botezata Adam, dupa fondatorul brandului german. Noul model va fi lansat pe piata la inceputul anului viitor.

    Cu doar o zi inainte de ziua de nastere a lui Adam Opel, constructorul auto anunta numele celui mai mic membru al gamei. Modelul de oras va fi prezentat oficial in aceasta toamna la Salonul Auto de la Frankfurt.

    Construit pe platforma scurtata a viitorul Corsa, noul Adam masoara 3,7 metri in lungime, cu 15 cm mai mult fata de concurentul principal, noul Volkswagen Up!  Gama de motorizari va fi formata din unitati cu trei si patru cilindri, de la 1,0 la 1,4 litri.

    In speranta ca va atrage publicul tanar, noul Opel Adam nu va juca cartea curentului retro, precum Fiat 500 sau MINI, ci va plusa cu linii moderne si o serie de gadgeturi integrate. Modelul va fi oferit atat in varianta cu trei usi, cat si cu cinci usi.

    Dupa debutul programat la Frankfurt, noul Opel Adam va fi introdus in productie de serie in ultimul trimestru din 2012, la uzina Eisenach din Germania. Primele livrari vor avea loc la inceputul lui 2013.

    Vizualizari: 1642