rss

Opel pregateste o citadina premium si un crossover

  1. 16/08/2011
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Astra, Calibra, Crossover, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Opel isi va extinde gama de modele in urmatorii ani cu doua noi propuneri: un model de mici dimensiuni cu pretentii premium si un crossover care va juca in liga lui Nissan Qashqai. Aceasta directie va ajuta constructorul auto sa evite suprapunerea cu Chevrolet si canibalizarea reciproca.

    Primul model va fi pozitionat in aceeasi nisa cu Citroen DS3, ceea ce inseamna ca vom avea de-a face cu un city car cu finisaje superioare, la un pret usor piperat. Cunoscuta momentan sub numele de “Opel Junior”, citadina va impresiona si prin instrumentele hi-tech.

    Autoturismul va debuta oficial la Salonul Auto de la Paris din 2012 si va ajunge in showroomuri in anul 2013.

    Anul 2012 va mai aduce o premiera pentru constructorul german, si anume un crossover de mici dimensiuni, care va rivaliza cu Nissan Qashqai. Asemenea modelului japonez, Opel ar putea oferi ulterior si o varianta cu sapte locuri.

    Crossoverul va  fi disponibil atat cu tractiune integrala, cat si cu tractiune pe doua roti.

    In 2013, producatorul auto va lansa doua noi modele dezvoltate pe platforma Astra. Primul va fi versiunea cabrio a modelui Astra, iar a doua propunere va aduce o sportiva diferita de viitorul Opel Astra GTC. Aceasta din urma va fi mostenitorul celebrului Calibra.



    Vizualizari: 2450