rss

Opel lanseaza un nou motor diesel de 1,6 litri

  1. 16/01/2013
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Diesel, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Opel propune o noua motorizare diesel de 1,6 litri, care va inlocui unitatile actuale de 1,7 litri si cateva versiuni cu putere mai mica din oferta de 2,0 litri.

    Opel continua procesul de innoire a portofoliului sau de sisteme de propulsie cu un motor turbo-diesel cu patru cilindri, complet nou. A doua familie de unitati de propulsie noi cu cilindree redusa, diesel CDTI ECOTEC de 1,6 litri, va inlocui motoarele existente de 1,7 litri si cateva versiuni cu putere mai mica din gama de 2,0 litri.

    Fiind echipat cu un sistem de control al combustiei in bucla inchisa si bloc din aluminiu, noul CDTI ECOTEC de 1,6 litri este primul motor diesel Opel care indeplineste cerintele viitorului standard de emisii Euro 6. Motorul va fi disponibil in mai multe versiuni de putere, pentru mai multe modele din gama.

    Principalele obiective urmarite in timpul proiectarii au fost reducerea nivelului de zgomot, vibratiilor si duritatii, asigurarea de valori ridicate pentru putere si cuplu si consum scazut de carburant. Initial, valorile maxime ale puterii si cuplului au crescut fata de motorul de 1,7 litri la 136 cp, respectiv 320 Nm, iar consumul de carburant a fost redus cu pana la 10 procente fata de motoarele diesel de 2,0 litri ce dezvolta o putere similara.

    Începând cu primavara anului 2013, motorul CDTI ECOTEC de 1,6 litri va fi fabricat la Szentgotthard, in Ungaria.

    Vizualizari: 2467