rss

Opel ar putea fuziona cu PSA Peugeot Citroen

  1. 15/10/2012
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Citroen, GM, Opel, Peugeot
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors si PSA Peugeot Citroen ar putea da nastere unei noi colaborari. Potrivit primelor speculatii aparute in presa de specialitate, aceasta ar putea viza o posibila uniune a diviziilor europene ale celor doua grupuri auto.

    Americanii de la GM si francezii de la PSA iau in calcul posibilitatea unui nou joint-venture ce vizeaza piata europeana. Momentan nu este inca clar daca acordul prevede instrainarea Opel catre Peugeot Citroen, achizitionarea Peugeot de catre GM, care detine deja 7% din brand, sau uniunea celor doua conglomerate auto.

    Cea mai probabila colaborare ar putea viza diviziile europene ale celor doua companii, prin infiintarea unui joint-venture format din Opel/Vauxhall si Peugeot/Citroen. In urma acestei uniuni, General Motors ar deține 30% din noua firma, urmand sa injecteze 10 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unor modele viitoare.

    In momentul de fata, alianța dintre GM Europe si PSA vizeaza dezvoltarea catorva modele viitoare: succesorul lui Opel Insignia, Citroen C5, Peugeot 408, un rival pentru Dacia, brandul low-cost al grupului Renault, un model supermini si o noua gama de crossovere. Printre planurile de dezvoltare se numara o noua generatie de motorizari si o transmisie automata cu dublu ambreiaj.

    In ciuda faptului ca guvernul francez ar putea dezaproba acest joint-venture, aceasta miscare ar putea salva brandurile franceze. De partea cealalta, nici General Motors nu o duce foarte bine, americanii pierzand 16 miliarde de dolari in ultimele 12 luni pe piata europeana. Peugeot pierde in fiecare luna 200 milioane de euro.



    Vizualizari: 1876
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »