rss

Opel Ampera este cel mai vandut model electric din Europa

  1. 27/06/2012
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Ampera, Opel, Volt
    Vezi toate fotografiile (1)

    Opel Ampera este cel mai vandut model cu propulsie electrica din Europa, inregistrand o cota de piata de peste 20% in acest segment. Alter ego-ul Chevrolet Volt este, de asemenea, cel mai comercializat model ecologic din SUA.

    Europenii care aleg propulsia electrica in detrimentul celei traditionale prefera modelul Opel Ampera, autovehiculul germanilor castigand o cota de piata de peste 20%. La atingerea acestui rezultat au contribuit  Olanda, Germania si Elveţia, piete mature din punct de vedere al surselor de energie alternativa. De exemplu, in Olanda, modelul electric cu autonomie extinsa detine 77% din segmentul EV.

    Opel Ampera este echipat cu un motor cu combustie interna de 1,4 litri, care are rol de generator. Propulsia este asigurata de o unitate electrica alimentata de baterii litiu-ion. Autonomia totala ajunge la 610 kilometri, dintre care 56 parcursi in modul 100% electric (fara ajutorul propulsorului traditional, cu rol de generator).

    Popularitatea acestui model a putut fi observata inca de la inceput, autoturismul castigand titlul "Masina Anului 2012", in urma unei selectii finale realizate in contextul Salonului Auto de la Geneva, dar si competitia "World Green Car of the Year 2011". In plus, Ampera a obtinut cinci stele la testele de siguranta Euro NCAP, rezultat cu adevarat remarcabil pentru un astfel de vehicul.

    Si Chevrolet Volt, geamnul american al lui Ampera, a fost cea mai vanduta masina echipata cu baterii, in Statele Unite, in luna mai, acesta depasind mult mai celebrele Toyota Prius plug-in si Nissan Leaf.

    Vizualizari: 1593
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »