rss

Opel Ampera a fost desemnat "Masina Anului 2012"

 1. 06/03/2012
 2. Categoria: Opel
 3. Tags: Ampera, Chevrolet, Opel, Volt
  Vezi toate fotografiile (1)

  Opel Ampera si omologul american Chevrolet Volt au castigat titlul "Masina Anului 2012", in urma unei selectii finale realizate in contextul Salonului Auto de la Geneva.

  Juriul COTY a fost format din format din 59 de jurnalisti de specialitate din 23 de natiuni europene. Ampera si Volt au ieşit castigatori comuni, cu 330 de puncte, din cele sapte finaliste COTY.

  Astfel, propunerile General Motors au depasit modele precum VW Up si Ford Focus, care au primit 281 si respectiv 256 puncte.

  In competitie au intra 35 de modele recent lansate. Criteriile de selecţie au fost: designul, confortul, performanta, tehnologiile inovatoare si eficienta.

  Opel Ampera este pus in miscare de un motor electric, capabil sa dezvolte 150 Cai Putere, alimentat de baterii litiu ion. Acestea pot fi reincarcate la o priza normala, trei ore fiind suficiente pentru a asigura o autonomie de pana la 80 km.

  Pentru un plus de 450 km autonomie, unitatea electrica este ajutata de un propulsor pe benzina, care are rolul de generator.

  Vizualizari: 1611