rss

Opel Ampera: 5 stele la ultimele teste Euro NCAP

  1. 26/08/2011
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Ampera, Euro NCAP, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Opel Ampera a obtinut cinci stele la ultimele teste realizate de organizatia independenta Euro NCAP, dovedind ca un model electric este la fel de sigur ca o masina traditionala

    Autovehiculul a inregistrat rezultate bune la toate categoriile, inclusiv protectia ocupantilor, siguranta copiilor, protectia pietonilor si siguranta pasiva. Sedanul cu cinci usi a iesit bine si la testul lateral de bariera.

    Ampera este prima masina testata de Euro NCAP care a obtinut maxim de punctaj la testul de impact lateral cu un stalp, devenit obligatoriu din 2009. Masina testata este propulsata lateral la viteza de 29 kilometri pe ora intr-un stalp rigid, care simuleaza un copac.

    Printre elementele de siguranta activa si pasiva care au contribuit la obtinerea punctajului maxim se numara:

    - Sistemul de anti-blocarea rotilor pentru patru roti, controlul tractiunii, distributia electronica a fortei de franare, asistenta la franare si controlul electronic al stabilitatii, in dotarea standard.

    - Opt airbaguri incluzand fata, laterale si genunchi, ca si airbaguri cortina pentru cap montate in plafon ajuta la protectia ocupantilor la un accident lateral sau la rasturnare.

    - Camera spate cu display integrat in ecranul sistemului de navigare, disponibila optional.

    - Sistemul ISOFIX  de instalare a scaunului pentru copii pentru scaunele din spate.

    - Tetierele reglabile pentru scaunele din fata, ce ajuta la asigurarea protectiei impotriva leziunilor in cazul unei coliziuni din spate.

    - Sistemul de pedale retractabil (Pedal Release System) pentru a proteja partea inferioara a piciorului in cazul unui impact frontal.

    Pachetul de baterii al Ampera, ce consta in 288 de celule in noua module diferite, este localizat pe centrul vehiculului, iar structura acestuia este construita in jurul el. Datorita designului structural, pachetul de baterii este eficient protejat de lovituri frontale si laterale si isi pastreaza amplasarea.

    Masurile de siguranta post-accident pentru componenta electrica urmaresc absenta voltajului ridicat, iar in cazul unei urgente pachetul de baterii poate fi usor deconectat de echipa de interventie.

    Vizualizari: 2339
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »