rss

Oficial: Opel dezvaluie noul Adam

  1. 11/07/2012
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: adam, Opel
    Vezi toate fotografiile (14)

    Opel a publicat primele imagini si informatii oficiale ale noului Adam, citadina proiectata pentru un public tanar si modern. Modelul beneficiaza de un nou sistem de infotainment care integreaza smartphone-ul posesorului in autovehicul (Android si Apple iOS) si este oferit in compania a trei motorizari pe benzina.

    Dupa o campanie de teasing lansata cat sa ne starneasca curiozitatea, Opel se decide sa dezvaluie noul Adam. Cu o lungime de 3,7 metri si o latime de 1,72 metri, fara oglinzi, autoturismul este perfect pentru mediul urban. City car-ul poate transporta patru persoane.

    Gama de propulsoare va fi formata initial din trei motoare pe benzina (1,2 litri si 70 CP, 1,4 litri si 87 CP si 1,4 litri si 100 CP), combinate cu o transmisie manuala cu cinci trepte de viteza.

    Toate unitatile sunt disponibile cu pachetul tehnologic ecoFLEX, inclusiv sistemul Start/Stop, pentru reducerea consumului de carburant. Ulterior, modelul ADAM va fi prevazut cu o noua generatie de motoare pe benzina de dimensiuni mici, prevazute cu turbocompresor si sistem de injectie directa, ce  va fi combinat cu o generatie noua de transmisii manuale cu sase trepte de viteza.

    Dupa cum am anuntat anterior, clientii noului Opel Adam vor putea alege unul dintre cele trei niveluri de echipare neconventionale. JAM este la moda, GLAM ofera o configuratie eleganta, iar SLAM este dedicat sportivilor.

    In ceea ce priveste designul, Opel mizeaza pe un aspect modern. In grila lata a radiatorului, este integrata o noua bara cromata in forma de aripa, farurile includ lumini diurne (DRL) in forma de aripa, atat farurile, cat si luminile spate fiind prevazute cu tehnologia LED de ultima generatie, care economiseste energie.

    In plus, noile dispozitive media, precum MP3 playerele, dispozitivele iPodTM si tabletele pot fi integrate in modelul ADAM, datorita conexiunilor BluetoothTM si USB.

    Noua generatie a sistemului avansat de asistenta la parcare (APA II) este disponibila in premiera, ADAM fiind primul model Opel echipat cu acest nou sistem. Acesta informeaza soferul in legatura cu posibilele locuri de parcare suficient de mari.

    Sistemul preia apoi controlul volanului in mod automat, directionand autovehiculul spre locul de parcare, iar soferul trebuie doar sa actioneze pedala de frana, pedala de ambreiaj si sa schimbe treapta de viteza. Acesta este disponibil in combinatie cu asistentul pentru monitorizarea unghiului mort (SBSA).

    La capitolul siguranta, notam airbagurile frontale, laterale si tip cortina, precum si dispozitivele de pretensionare duble pentru centurile de siguranta ale scaunelor din fata,

    Noul Opel ADAM va fi lansat oficial in cadrul Salonului Auto de la Paris (29 septembrie – 14 octombrie 2012). Primele modele vor fi disponibile la showrrom-uri din ianuarie 2013.

    Vizualizari: 1418