rss

Noutatile Opel pregatite pentru Salonul Auto de la Frankfurt

  1. 17/08/2011
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Astra, GTC, Opel, Zafira
    Vezi toate fotografiile (5)

    Opel va aduce patru premiere la Salonul Auto de la Frankfurt. Pentru prima data, constructorul auto va prezenta noul coupe compact Astra GTC, precum si noul  Zafira Tourer, urmatoarea generatie Combo, plus un model experiemental.

    Astra GTC beneficiaza de o suspensie de inalta performanta HiPerStrut, fiind disponibil la lansare cu o gama de motoare pe benzina si diesel, ce dezvolta o putere intre 88 kW/120 CP si 132 kW/180 CP.

    Fata de versiunea Astra cu 5 usi, garda la sol a modelului GTC a fost coborata cu 15 mm, in timp ce ampatamentul a fost marit cu 10 mm, de la 2685 mm la 2695 mm. Ambele ecartamente sunt, de asemenea, mai late, 1584 mm (+40 mm) in fata si 1585 mm (+30 mm) in spate.

    Noul Zafira Tourer stabileste noi standarde pentru versatilitatea si ambianta interiorului, datorita conceptului de scaune Flex7, acum reproiectat. Un „Lounge pe roti” care aduce in segmentul monovolumelor valorile si calitatile premium, tehnologiile inovatoare si designul sculptural, dinamic de la modelul Insignia.

    Despre noul Combo, producatorul auto afirma ca este un autovehicul versatil, autoturism-furgon, creat pentru lucru, familie si agrement. Modelul este disponibil cu cinci motoare: patru motoare diesel si unul pe benzina.

    Urmatoarea generatie a modelului compact Combo va fi disponibila cu cinci sau sapte locuri, cu doua ampatamente, cu caroserie cu geamuri sau in versiunea de panel van.

    Ampera este pus in miscare de un sistem de propulsie ce dezvolta o putere de 150 de cai, fiind alimentat de o baterie litiu-ion.  In functie de stilul de conducere, tipul de teren si temperatura, aceasta asigura functionarea in modul electric pe o distanta intre 40 si 80 de kilometri, fara emisii de gaze. Autoturismul va fi lansat pe piata spre sfarsitul anului.

    In privinta modelului experimental anuntat nu se cunosc momentan informatii.

    Vizualizari: 2177