rss

Noul Opel Calibra va avea si versiune cabrio

  1. 06/12/2010
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Cabrio, Insignia, Opc, opel calibra
    Vezi toate fotografiile (3)

    Dupa cum va anuntam in urma cu ceva timp, Ford planuieste sa reinvie legendarul Capri, iar Opel va urma aceeasi miscare in ceea ce priveste mult prea iubitul Calibra.

    Viitorul Calibra va fi lansat in 2012 si va fi versiunea coupe a modelului Insignia, cu promisiunea ferma de a lansa si o decapotabila in anul imediat urmator. Multumita lungimii de circa 480 cm, gama Opel Calibra va reprezenta o alternativa atractiva la versiunile coupe si cabrio ale modelelor Audi A5 si BMW Seria 3.

    Pentru a ne face o idee asupra liniilor stilistice ale noului Calibra, francezii de la L'Automobile Magazine au realizat reconstituiri grafice cu ceea ce urmeaza a fi versiunea de productie a conceptului Opel GTC, prezentat la Geneva, in 2007.

    Calibra al mileniului trei va aduce noi propulsoare cu injectie directa, care vor ajuta la economisirea combustibilului cu 10-15% comparativ cu motoarele actuale pe benzina.

    In plus, modelul va fi disponibil si in versiunea de performanta OPC. In aceasta situatia vom avea de-a face cu unitatea V6 de 2,8 litri a carei putere ajunge la 325 CP. La aceste date se adauga si tractiunea integrala.

    Opel Calibra are numerosi fani în intreaga lume, fiind comericializat in peste 250.000 de exemplare inaintea de a fi scos din productie, in 1997.

    Vizualizari: 3918