rss

Opel Calibra se intoarce

  1. 26/11/2010
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Coupe, Insignia, opel calibra
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa ce Ford a anuntat relansarea celebrul Capri, iata ca un alt constructor s-a decis sa se intoarca la origini pentru a da nastere unei noi versiuni cel putin la fel de iubita ca vechiul Opel Calibra.

    Vestea este cu atat mai oficiala cu cat Nick Reilley insusi a confirmat revenirea musculosului Calibra, model ce a facut furori in urma mai bine de zece ani. CEO-ul GM Europa a afirmat ca noul model va fi varianta coupe Insignia si, totodata, versiunea de productia a conceptului GTC.

    Masina va fi oferita si cu tractiune integrala, dar si in versiunea de inalta performanta OPC, concurand direct cu Audi S5 Coupe.

    Noul Opel Calibra al mileniului trei va aduce noi propulsoare cu injectie directa, care vor ajuta la economisirea combustibilului cu 10-15% comparativ cu motoarele actuale pe benzina, a mai spus Reilly.

    Mai mult decat atat, circula zvonuri potrivit carora modelul ar putea fi denumit Manta sau Monza.

    Opel Calibra are numerosi fani în intreaga lume, fiind comericializat in peste 250.000 de exemplare inaintea de a fi scos din productie, in 1997. Se pare ca nostalgia este un motiv suficient de puternic pentru a relansa legende ale trecutului.

    Vizualizari: 1716