rss

Modelele Opel, Chevrolet, Peugeot si Citroen vor avea platforme comune

  1. 26/10/2012
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Citroen, Opel, Peugeot
    Vezi toate fotografiile (1)

    PSA Peugeot Citroen si General Motors au anuntat noile directii de dezvoltare ale aliantei create in urma cu sase luni. Potrivit planurilor celor doua entitati auto, Peugeot, Citroen, Opel si Chevrolet vor avea platforme comune pentru modele din segmentele mici si medii. Fructele colaborarii vor ajunge pe piata in anul 2016.

    PSA Peugeot Citroen si General Motors au facut publice planurile de dezvoltare a aliantei incheiate la sfarsitul lunii februarie. Potrivit comunicatelor oficiale emise de cele doua grupuri auto, actiunile acestora se vor concentra in urmatorii ani pe patru mari proiecte ce vizeaza dezvoltarea de noi modele si platforme comune.

    Prima directie anunta un MPV compact pentru Opel/Vauxhall si un model compact din clasa Crossover Utility Vehicle pentru marca Peugeot, care ar putea fi versiunea francezilor la noile Opel Mokka si Chevrolet Trax.

    Al doilea proiect vizeaza un program comun Multi-Purpose Vehicle in segmentul mic pentru Opel/Vauxhall si marca Citroen, cel mai probabil este vorba despre succesorii lui Opel Agila si Citroen Nemo.

    Al treilea punct aduce in prim plan o platforma modernizata pentru modelele de segment mic, cu emisii reduse. Aceasta va sta la baza urmatoarelor generatii ale Opel/Vauxhall si PSA in Europa si alte regiuni.

    Ultimul proiect anunta dezvoltarea comuna de autovehicule de dimensiuni medii ale brandurilor Opel/Vauxhall, Peugeot si Citreon. Modelele vizate sunt Insignia, C5 si 508.

    Alianta isi propune sa lanseze primele vehicule pe aceste programe comune catre sfarsitul anului 2016. Investitia celor doua grupuri auto se ridica la 2 miliarde de dolari anual, realizabila in termen de cinci ani.

    Vizualizari: 2551
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »