rss

GM: Opel nu este de vanzare!

  1. 10/06/2011
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: General Motors, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cateva publicatii din Germania, printre care si Auto Bild si Spiegel Online, anunta ca General Motors a scos din nou la vanzare divizia sa europeana Opel/Vauxhall. Stirea este negata de colosul american care califica aceste informatii ca fiind un nonsens.

    Potrivit surselor, Opel ar putea fi preluat de un producator chinez sau chiar de Volkswagen, in acest timp GM putandu-se concentra asupra dezvoltarii si imbunatatirii marcilor Chevrolet si Cadillac.

    Luand in calcul declaratiile lui CEO-ului General Motors, Dan Akerson, facute cu ceva timp in urma, aceste zvonuri ar avea sens, Opel fiind considerat la acea vreme o povara in anii de criza.

    Divizia europeana a grupului american a mai facut o data subiectul unor negocieri de preluare cu Magna International si Fiat in 2009, care nu s-au finalizat. Conform Reuters care il citeaza pe CEO-ul Opel, Karl Friedrich Stracke, informatiile aparute in presa sunt "pure speculatii".

    Ar putea avea loc totusi o restructurare masiva a fabricilor de productie, ce s-ar putea finaliza cu concedieri in masa.

    Vizualizari: 2117