rss

Gama de modele compacte Opel implineste 75 de ani

  1. 18/11/2011
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Astra, Opel
    Vezi toate fotografiile (9)

    Gama de modele compacte Opel a luat nastere in urma cu 75 de ani, cand a fost lansat primul compact Kadett. Modelul era disponibil in numai doua variante de caroserie: sedan si sedan decapotabil.

    Kadett era pus in miscare de motorul 1,1 litri cu patru cilindri si 23 Cai Putere, preluat de la modelul P4. Era pentru prima oara cand un autovehicul de serie a adoptat conceptul caroseriei autoportante din otel. Autovehiculul avea patru locuri, doua usi si un pret de pornire de 2.100 marci germane.

    Incepand din anul 1962, de pe linia de productie din Bochum iese noul model Kadett cu motor de 1,0 litri cu supape actionate de sus si o putere de 40 CP.

    La scurt timp, este lansata varianta coupe de 48 CP. Gama de autovehiculele fabricate in Bochum este alcatuita din variante notchback cu doua si patru usi, modelul limuzina fastback, doua versiuni coupe, precum si variante Caravan cu trei si cinci usi.  

    Urmatorul model a fost Kadett C, ansat initial in variantele sedan, station wagon si coupe. Initial, varianta coupe sport GT / E 1975 era propulsata de un motor de 1,9 litri cu sistem de injectie. O noua varianta este reprezentata de Kadett City – un autovehicul cu trei usi prevazut cu un hayon mare.  

    Pana in anul 1979 au fost fabricate peste 1,7 milioane de autovehicule Opel Kadett.

    A cincea generatie de modele Opel inaugureaza era tractiunii pe puntea fata si a motorului dispus transversal. Noul motor cu patru cilindri si cilindree de 1,3 litri este primul motor Opel cu chiulasa din aliaj usor si un arbore cu came in chiulasa.

    In luna august a anului 1984, Opel a prezentat noul model. Sportivul GSi are un coeficient aerodinamic de doar 0,30, autovehiculul de 115 cp devenind cel mai aerodinamic sedan din lume.

    Cunoscuta pentru o lunga perioada sub denumirea Kadett, gama de modele compacte Opel primeste numele Astra in urma cu 20 de ani. Prima generatie a modelului Opel Astra care a fost produsa pana in anul 1998 a inregistrat vanzari de peste patru milioane de unitati, fiind cel mai bine vandut model din istoria marcii.  

    A treia generatie a modelului Astra este lansata in martie 2004, avand prefixul H. Astra TwinTop este echipat cu un plafon hardtop compus din trei parti, care se deschide in mai putin de 30 de secunde prin apasarea unui buton, iar noul model GTC Astra este primul autovehicul de serie cu un parbriz panoramic, care se intinde pana la mijlocul acoperisului.

    Pana in prezent, toate generatiile Astra totalizeaza peste 21 de milioane de unitati vandute.



     

    Vizualizari: 2121