rss

750.000 de comenzi: actualul Opel Corsa isi continua povestea de succes

  1. 03/05/2017
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    A cincea generatie a unui model de mare succes: peste 13 milioane de autovehicule Corsa fabricate pana in momentul de fata. O poveste de succes in cinci acte: de la Corsa A la modelul actual.

    Dinamic, practic, stilat si foarte popular: a cincea generatie a autovehiculului Corsa este un bestseller. De la lansarea acesteia pe piata, la sfarsitul anului 2014, Opel a primit 750.000 de comenzi. Acest model stilat si multifunctional continua astfel povestea de succes care a inceput in 1982 cu primul model Corsa. Pana la ora actuala au fost fabricate peste 13 milioane de autovehicule Corsa din toate generatiile.

    Corsa nu a castigat doar clienti de-a lungul anilor, ci si multe premii, inclusiv recentul titlu „Autovehiculul de mici dimensiuni al anului 2016” in Irlanda, „Autovehiculul eco al anului 2016” in Letonia, „Cel mai practic autovehicul al anului 2015” si „Campionul valorii in 2015” in Germania, precum si premiul „Autovehiculul cu cel mai bun raport calitate-pret in 2015” acordat de AUTOBEST. Acest lucru arata ca Opel Corsa este un model cu adevarat european.

    Exista motive intemeiate pentru un asemenea succes: Corsa imbina o atmosfera placuta si stilata si placerea de a conduce cu tehnologiile de varf ale autovehiculelor din clasele superioare. Pentru bestseller-ul din categoria autovehiculelor de mici dimensiuni, filozofia de design a companiei Opel „Maiestria sculpturala intalneste precizia germana” se imbina cu confortul maxim si sistemele moderne de asistenta, precum si cu cea mai buna conectivitate digitala datorita Opel OnStar si IntelliLink infotainment. Portofoliul impresioneaza si cu motoarele sale turbo dinamice si eficiente pe benzina, diesel sau cu GPL (in functie de piata), iar raportul calitate-pret al intregului pachet este excelent.

    Opel Corsa: o poveste de succes in cinci acte


    Actul intai: din 1982 pana in 1993

    Corsa A a debutat ca cel mai mic dintre „fratii Kadett”, un autovehicul agil, cu o lungime de doar 3,62 metri, cu un coeficient aerodinamic extrem de scazut (0,36) si cu pasaje ale rotilor indraznete, evazate, ca la autovehiculele de raliu. Erhard Schnell, directorul de design, crease un autovehicul cu alura sportiva, de mici dimensiuni, cu linii ferme, sculptate, destinat sa placa indeosebi „barbatului casei”. Principala caracteristica era motorul Corsa GSi de 100 cp, prin care a fost introdusa propulsia diesel. Gama de modele hatchback si notchback cu doua usi a fost extinsa in 1985, prin aparitia popularului model cu cinci usi. Corsa A a fost foarte apreciat si a devenit cel mai bine vandut model, cu 3,1 milioane de unitati vandute.

    Actul doi: din 1993 pana in 2000

    In ciuda succesului inregistrat de Corsa nr. 1, la Rüsselsheim a fost luata decizia de a-l pozitiona pe succesorul acestuia ca un autovehicul pentru femei. Designerul Hideo Kodama s-a apucat de lucru si a creat un model Corsa cu linii mai curbate, mai blande, cu faruri atragatoare de forma unor „ochi mari”. Modelul Corsa B era cu zece centimetri mai lung si mult mai spatios la interior. Introducea de asemenea standarde mai ridicate in materie de siguranta in segmentul sau, printre care ABS, protectie la impacturi laterale si airbagurile frontale. Pentru piete speciale, pe langa modelul hatchback, Opel a pus la dispozitie inca o data variantele hatchback, station wagon si pick-up. Motoarele pe benzina dispuneau deja de tehnologia injectiei directe si convertoare catalitice, in timp ce GSi avea 16 supape, iar propulsia diesel beneficia acum de supraalimentare. Al doilea model Corsa a fost un succes la nivel mondial si a atins pragul de vanzari de 4 milioane de unitati.

    Actul trei: din 2000 pana in 2006

    Hideo Kodama a fost din nou cooptat sa proiecteze forma modelului Corsa C. Elementele stilistice au fost orientate intentionat catre predecesorul sau de succes. Noul Corsa a crescut cu zece centimetri in lungime si avea o postura mai lata, cu un ampatament mai lung, ceea ce a sporit in mod semnificativ spatiul la interior. Pentru prima data, caroseria a fost complet galvanizata. Motorul pe benzina sofisticat cu patru supape ECOTEC si noul motor turbo diesel cu injectie directa au asigurat o putere sporita, un consum redus de carburant si cele mai mici valori ale emisiilor – toate variantele respectau deja cerintele exigente ale standardului de emisii Euro 4. Corsa C a devenit de asemenea o vedeta si a inregistrat vanzari de 2,5 milioane de unitati.

    Actul patru: din 2006 pana in 2014

    Ca si Corsa B, versiunile cu trei si cinci usi si-au urmat calea proprie: modelul Corsa cu trei usi avea un aspect unic, asemanator cu cel al unui coupé, vizand categoria de clienti cu inclinatii sportive, exact ca si modelul initial Corsa A. Varianta cu cinci usi a devenit un veritabil autovehicul spatios, de familie. Corsa D a avut o lungime de aproape patru metri. Datorita tehnologiei Opel ecoFLEX, modelul Corsa dispunea de sistemul Start/Stop pentru reducerea consumului de carburant si de motoare foarte eficiente. Cea de a patra generatie a atins vanzari de 2,8 milioane de unitati.

    Actul cinci: din 2014

    Cele 750.000 de comenzi de pana la ora actuala, autovehiculele din a cincea generatie Corsa sunt asamblate tot in fabricile Opel din Zaragoza si Eisenach in variantele cu trei si cinci usi. La Eisenach este produs si modelul Opel ADAM, astfel incat Corsa are si el frati mai mici, la fel cum Kadett l-a avut odata pe Corsa.
     

    Vizualizari: 1247
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »