rss

Opel Astra Sports Tourer isi sarbatoreste premiera mondiala

  1. 10/09/2015
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Opel
    Vezi toate fotografiile (3)

    Opel isi continua povestea de succes in clasa compacta cu nu mai putin de doua noi modele care vor fi prezentate la Salonul Auto International de la Frankfurt (17 – 27 septembrie). Versiunea hatchback a noii generatii Astra va fi prezentata in premiera in fata unui public international si va fi insotita de modelul Astra Sports Tourer, care isi va face debutul la cel mai important salon auto de nivel mondial. Cel mai nou membru al generatiei de modele station wagon din clasa compacta este prevazut cu aceleasi functii inovatoare ca si varianta inrudita cu 5 usi. Astra Sports Tourer are la baza o arhitectura complet noua si usoara, cu o greutate mai mica cu pana la 200 kg fata de modelul anterior. Avand in vedere ca modelul station wagon va fi echipat cu cea mai noua generatie de motoare, Astra Sports Tourer va fi mai puternic, mai agil si mai distractiv de condus. Si consumul de carburant a fost redus, un avantaj convingator pentru companii si soferii care cauta modele station wagon practice si reprezentative.

    Atunci cand se va da drumul la comenzi, Astra Sports Tourer va fi disponibil cu Opel OnStar si noile sisteme de infotainment IntelliLink, clientii beneficiind de o oferta ultramoderna si cuprinzatoare in materie de conectivitate. Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste numeroasele sisteme de siguranta si de asistenta, alaturi de alte echipamente intalnite pana in prezent doar la modele din clasele superioare. Si, nu in ultimul rand, noul Astra Sports Tourer va atrage toate privirile prin designul sau elegant, suplu si atletic. Interiorul reprezinta o dovada clara a designului si echipamentelor inteligente ale autovehiculului: modelul nou are aceleasi dimensiuni ca cel anterior, insa ofera un spatiu mult mai generos in interior, un confort superior pentru sofer si pasageri, dar si un spatiu de incarcare mai mare.

    „Noul Astra Sports Tourer si noul Astra hatchback sunt doua parti ale aceluiasi intreg. Ambele reprezinta un progres pentru Opel si pentru clasa compacta. Alaturi de o conectivitate ultramoderna si un design revolutionar, versiunea station wagon se caracterizeaza printr-o eficienta ridicata”, a afirmat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO al Opel Group. „Opel Sports Tourer este combinatia perfecta intre caracterul practic si dinamism: mai mult spatiu, greutate redusa si, in plus, echipamente si functii inovatoare si inteligente, precum hayonul cu actionare electrica care se inchide si se deschide automat printr-o usoara miscare de lovire cu piciorul. Asa ar trebui sa arate un autovehicul station wagon modern din clasa compacta.”

    Eficienta maxima: design atletic cu spatiu amplu


    Noul Astra Sports Tourer impresioneaza prin aspectul sau atletic. La fel ca versiunea inrudita cu 5 usi, acesta duce filosofia de design Opel, „maiestria sculpturala intalneste precizia germana”, la un nivel superior:  eficient, usor si dinamic. Pe bara dubla, cromata, a grilei radiatorului, cu un design nou, este amplasat logoul Opel, iar farurile se contopesc cu grila radiatorului, formand o imagine unitara. Modelul Sports Tourer extinde liniile dinamice ale versiunii cu 5 usi. Datorita liniei plafonului usor inclinate, modelul station wagon pare mai lung – un efect amplificat de montantul C divizat. Partea din spate combina nivelul ridicat de functionalitate cu designul sportiv si elegant. Astra Sports Tourer are o postura stabila, solida si sigura – contururile puternice ale pasajelor rotilor din spate si blocurile optice din spate divizate accentueaza aceasta impresie.

    Ultima generatie a modelului Sports Tourer are aceleasi dimensiuni ca cea anterioara, cu o lungime de 4.702 mm, o latime de 1.871 mm (cu oglinzile exterioare pliate) si o inaltime de 1.499 mm, oferind totusi un spatiu mult mai amplu pentru pasageri si bagaje. Soferul beneficiaza de un spatiu pentru cap mai mare cu 26 mm, iar pasagerii din spate se pot bucura de un spatiu pentru picioare mai mare cu 28 mm – doua imbunatatiri convingatoare din punct de vedere al perceptiei spatiului si al confortului in timpul calatoriei. In plus, noul Astra Sports Tourer are un volum de incarcare de 1.630 l datorita designului sau eficient.

    Inteligent si flexibil: imbunatatiri ale spatiului de incarcare utile pentru calatoriile zilnice


    Opel ofera o noutate extrem de practica pentru noul Astra Sports Tourer, utila pentru calatoriile zilnice: pentru prima data, hayonul poate fi deschis fara niciun fel de atingere sau fara a utiliza o telecomanda. In combinatie cu functia de deschidere fara cheie, o simpla miscare de lovire sub bara de protectie spate este suficienta pentru a deschide hayonul. O alta miscare de lovire sub bara de protectie va determina inchiderea acestuia. Sistemul inteligent poate detecta orice obstacol si opreste mecanismul intr-o situatie de urgenta. Mai mult, hayonul poate fi deschis si printr-un buton de pe partea soferului sau utilizand cheia cu telecomanda.

    Pentru a mari volumul de incarcare, noul Astra Sports Tourer este echipat cu scaune spate rabatabile in raport 40/20/40, pentru configuratii mai flexibile ale spatiului de incarcare. In plus, autovehiculul este prevazut cu sistemul FlexOrganizer ce include sine laterale, plase de separare a incarcaturii si diferite posibilitati de fixare, precum si cu o optiune de depozitare sigura si organizata a bagajelor transportate.

    Constructie usoara + noua generatie de motoare = placere unica in timpul conducerii si consum redus de carburant
    Fiecare componenta a autovehiculului Sports Tourer a fost conceputa pentru un nivel ridicat de flexibilitate si eficienta. Acest lucru se observa atat in utilizarea eficienta a spatiului, cat mai ales in greutatea redusa. Designul interior si exterior compact si caroseria usoara au redus greutatea modelului station wagon cu pana la 200 kg. Otelurile rezistente si ultrarezistente, modificarile aduse puntilor fata si spate si noul proces de productie au contribuit la obtinerea acestui rezultat impresionant.  Varianta de baza a autovehiculului Astra Sports Tourer cantareste 1.263 kg (inclusiv soferul), avand astfel o greutate cu 130 kg mai mica decat modelul anterior. Acest lucru are un efect pozitiv asupra agilitatii, confortului la rulare, consumului de carburant si costurilor.

    Portofoliul de motoare cu puteri intre 70 kW/95 cp si 147 kW/200 cp completeaza avantajele deja mentionate. Modelul Sports Tourer va fi propulsat exclusiv de motoare de ultima generatie. Toate motoarele diesel si pe benzina cu o cilindree cuprinsa intre 1,0 si 1,6 l combina eficienta ridicata cu reactiile rapide si functionarea uniforma.

    Noua unitate turbo 1.6 ECOTEC cu sistem de injectie directa, care va fi prezentat in premiera in cadrul IAA, este cel mai performant motor disponibil pentru Astra Sports Tourer. Camera de combustie a unitatii turbo cu sistem de injectie directa si o putere de 147 kW/200 cp poate rezista la presiuni maxime de 130 bar si genereaza un cuplu impresionant de 300 Nm (cu functia de amplificare). Acest motor puternic impresioneaza, de asemenea, prin functionarea extrem de uniforma de-a lungul intregii game de turatii. Pentru a obtine acest lucru, inginerii au efectuat numeroase optimizari ale sistemelor de admisie si de evacuare, inclusiv decuplarea capacului arborilor cu came de la chiulasa prin intermediul unor mecanisme specifice de fixare si al unui sistem special de etansare. In ciuda sistemului de injectie directa si a arderii concentrate, inginerii au reusit sa diminueze semnificativ nivelul de zgomot fata de cel inregistrat de motorul anterior. Ca urmare a acestor masuri de proiectare a comportamentului acustic, clientul va beneficia de o rulare silentioasa si uniforma si de un sunet placut, chiar si la viteze, turatii si sarcini ridicate.

    Tehnologii inovatoare: un nivel superior de siguranta, confort si conectivitate


    Pe langa motorul ultramodern, revolutionar, noul Astra Sports Tourer stabileste noi standarde in materie de siguranta, infotainment si confort. Iluminarea inteligenta cu matrice cu LED-uri IntelliLux LED® din dotarea noului Astra este o alta noutate absoluta in segmentul de autovehicule compacte. Aceasta permite conducerea permanenta cu faza lunga cu functie anti-orbire in regim extra-urban si dezactiveaza automat si continuu LED-urile individuale la detectarea unor autovehicule care se deplaseaza din sens opus sau in fata autovehiculului propriu. Zona din jurul sursei de lumina este pur si simplu mascata, restul drumului ramanand puternic iluminat. Astfel, sistemul revolutionar sporeste siguranta activa a tuturor participantilor la trafic, precum si confortul soferului la deplasarea pe timp de noapte la bordul modelului Astra Sports Tourer. Numeroasele sisteme inovatoare de asistenta bazate pe ultima generatie a camerei video frontale Opel Eye ofera o sustinere suplimentara soferului – incepand cu asistentul pentru recunoasterea indicatoarelor rutiere, cu functii extinse si precise, asistentul pentru mentinerea benzii de circulatie, care corecteaza in mod activ traiectoria autovehiculului in caz de urgenta si pana la sistemul de avertizare privind o coliziune frontala cu functie de franare de urgenta in caz de coliziune iminenta, care poate opri autovehiculul la viteze de pana la 40 km/h. 

    Un alt element unic pentru segmentul de autovehicule compacte poate fi intalnit la interior: Opel OnStar, asistentul personal de service si conectivitate, este ingerul pazitor al soferului si celorlalti pasageri. In plus, vor fi introduse doua noi sisteme IntelliLink. Noua generatie a sistemului de infotainment este compatibila cu Apple CarPlay si Android Auto. Noile scaune premium ergonomice certificate de AGR adauga un plus de confort prin reglarea suporturilor laterale, functiile de masaj, memorie si ventilatie. Si pasagerii din spate se pot bucura de o functie optionala de confort, cele doua scaune laterale din spate fiind incalzite

    In mod traditional, Astra Sports Tourer contribuie cu in jur de 30% din vanzarile inregistrate de modelul Astra in Europa. Principalii clienti sunt soferii autovehiculelor de firma si familiile care doresc sa imbine solutiile practice pentru spatiul de incarcare si confortul maxim in timpul calatoriei. Cele mai mari piete pentru versatilul model station wagon sunt Germania, Marea Britanie si Italia.

    Vizualizari: 1516