rss

Opel Astra 2.0 BiTurbo de 195 CP, cel mai rapid Astra diesel

  1. 01/08/2012
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Astra, Opel
    Vezi toate fotografiile (6)

    Noul Opel Astra va fi disponibil cu noul 2.0 BiTurbo CDTI, capabil sa dezvolte o putere de 195 cai si un cuplu maxim de  400 Nm. Astfel echipat, modelul atinge o viteza maxima de 226 km/h, devenind cel mai rapid model diesel Astra din istorie.

    Gama de motorizari Opel Astra se imbogateste cu noua unitate cu 4 cilindri 2.0 BiTurbo CDTI cu o putere de 143 kW/195 CP si un cuplu maxim de 400 Nm. Beneficiind de acest propusulsor, modelul Astra BiTurbo CDTI cu cinci usi atinge o viteza maxima de 226 km/h, fiind astfel cel mai rapid model diesel Astra din toate timpurile (Sports Tourer 222 km/h, GTC 223 km/h).

    Motorul BiTurbo dispune de tehnologia Start/Stop de reducere a consumului de carburant, dotare standard pentru toate modelele Astra BiTurbo. Astfel, varianta GTC are un consum de doar 4,9 litri/100 km (variantele Sports Tourer si hatchback cu cinci usi: 5,1 l/100 km). Nivelul emisiilor de CO2 ale modelului GTC este de numai 129 g/km (in timp ce variantele hatchback si station wagon afiseaza o valoare a emisiilor de 134 g/km).

    Lansat la inceputul anului 2012 pe modelul Insignia, varful de lance al marcii Opel, motorul de 195 CP introduce tehnologia BiTurbo secventiala tn dotarea gamei Astra, tehnologie care presupune utilizarea a doua intercoolere.

    La nivel stilistic, noile variante BiTurbo diesel de inalta performanta ale modelelor cu cinci usi, Sports Tourer si GTC au un design exterior mai sportiv. Partea superioara a grilei radiatorului se aseamana cu cea a modelului GTC Astra, in timp ce bara din fata este vopsita in culoarea caroseriei. Variantele BiTurbo hatchback cu cinci usi si Sports Tourer prezinta o noua bara tn forma de aripa la nivelul grilei radiatorului.

    Noile variante Astra de inalta performanta pot fi comandate incepand din toamna,
    fiind programate sa ajunga in reprezentante pana la finele acestui an.

    Vizualizari: 6025