rss

Video: Cum este asamblat Nissan Leaf

  1. 07/12/2010
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: electric car, leaf, Nissan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nissan Leaf, recent numit "Car of the Year 2011", revine in atentia noastra cu un film oficial care surprinde toate etapele de productie ale citadinei electrice.

    De la fabricarea bateriilor realizata print-un joint-venture cu NEC, pana la „turnarea foilor de metal” care formeaza caroseria, de la asamblarea propulsoarului electric de 109 CP si 280 Nm, pana la rezultatul final, toate aceste momente sunt detaliate in video-ul de mai jos.

    Momentan, Leaf este construit doar in fabrica Oppama, din Japonia, dar din 2012, modelul electric va fi produs la uzina din Tennessee si la cea din Maria Britanie, in Sunderland, unde astazi  este asamblat Juke si candva a fost Micra.

    Din seria curiozitatilor pe aceasta tema mentionam faptul ca inginerii Nissan au reusit sa asambleze Leaf pe liniile de productie ale unor masini traditionale precum Cube si Note. Diferentele constau in faptul ca acolo unde era locul rezervorului sunt montate bateriile, iar in spatiul destinat motorului cu combustie interna, este asezata unitatea electrica.

    Leaf are o autonomie de 160 de kilometri cu o singura incarcare, viteza maxima fiind de 140 km/h. O încarcare completă poate fi realizata în circa 8 ore prin intermediul prizelor normale.

    Nissan Leaf a fost desemnat Masina Anului 2011 in Europa, in urma unei finale in care si-au jucat cartile modele precum Alfa Romeo Giulietta, Dacia Duster, Citroen C3/DS3, Ford C-Max/Grand C-Max, Opel Meriva si Volvo S60/V60.

    Vizualizari: 2748
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »