rss

Tokyo 2011: Nissan lanseaza conceptul Pivo3

  1. 09/11/2011
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: Concept, Nissan, pivo3
    Vezi toate fotografiile (8)

    Nissan va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo noul concept Pivo3, un city car original, care impresioneaza prin unghiul de bracare de doar patru metri.

    Dupa cum era de asteptat, Tokyo Motor Show se dovedeste a fi un loc de joaca tocmai bun pentru casele auto japoneze. Editia din 2011 va gazdui lansarea noului Pivo3, a treia varianta a prototipului dezvaluit in 2005. La doi ani distanta a fost lansata si a doua versiune.

    Comparativ cu stramosii sai, noul Nissan Pivo3 se aseamana foarte mult cu modelele electrice actuale. Prototipul prezinta un sistem de tractiune integrala asigurat de cate un motor pentru fiecare roata.

    Habitaclul poate gazdui trei persoane, configuratia sa fiind de 1+2, ceea ce inseamna un scaun in fata, amplasat central (pentru o vizibilitate optima) si doua in spate.

    Inginerii Nissan sustin ca au creat un automobil care se strecoara cu o usurinta uimitoare, mizand pe unghiul de bracare de numai 4 metri. Mai mult decat atat, PIVO2 este echipat cu un sistem cel putin ingenios: Automated Valet Parking (AVP). Aceasta functie detectează un loc de parcare liber si realizeaza manevrele necesare fara  interventia soferului.

    Atunci cand conducatorul auto are nevoie de masina, este suficient "sa o cheme" prin intermediul unui smartphone, iar vehiculul paraseste locul de parcare.

    La nivel de design, Nissan Pivo3 a avut ca sursa de inspiratie electricul Leaf. Modelul de serie va ajunge pe piata in anul 2016.



    Vizualizari: 1255
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »