rss

Nissan va lansa un vehicul comercial electric

  1. 24/05/2012
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: leaf, Nissan, Nv200
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa ce a dovedit ca si modelele electrice pot fi sigure, Nissan anunta un nou model cu zero emisii, de data aceasta destinat clientilor din zona comerciala. Autovehiculul va intra in productie la sfarsitul anului 2013.

    Constructorul auto continua sa exploreze segmentul masinilor electrice si pregateste de aceasta data o autoutilitare compacta. Anuntat de conceptul prototipul  e-NV200, autoturismul este un derivat cu zero emisii al modelului Nissan NV200.

    Viitorul Nissan e-NV200 va fi produs la uzina casei auto din Barcelona, Spania, unde va fi realizata o investitie de 100 milioane euro si vor fi create 700 noi locuri de munca. Productia  va demara la sfarsitul anului 2013, modelul urmand a completa oferta de vehicule electrice, reprezentata momentan de Leaf.

    Pe langa cele doua autoturisme, constructorul auto pregateste o berlina sportiva cu patru usi ce va avea ca punct de plecare conceptul Infiniti LE. Masina fi lansata in 2014 si va deveni adversarul direct al celebrei Tesla Model S.

    Totodata, in 2015, Nissan va propune un microcar supertehnologizat, ideal pentru marile aglomerari urbane. Ca sursa de inspiratie va fi utilizata familia de prototipuri Pivo.

    Vizualizari: 1658